Vägen till passion för jobbet

Går du varje dag till ett jobb du avskyr? Skänker det ingen mening för dig själv? Säljer du stora delar av ditt utmätta liv för en summa pengar? Hemsk tanke!

Känner du dig för gammal för att byta? Har du fel utbildning? Glöm det! Ändra mindset från att hela tiden eliminera risk till att omfamna risk och den adrenalinrush det skapar!

passion2

Jag jublar i och för sig inte varje morgon telefonenens väckarklocka ringer eller när jag står på en blåsig tågperrong. Och jag byter också delar av mitt liv mot en summa pengar. Men jag gör det inom områden jag älskar.

Hur får man passion
Läste lite av Steven Kotler i helgen. En rolig snubbe som fullständigt osar av energi och passion. Enligt honom gäller det att fundera på ett antal områden som man är väldigt nyfiken på och sedan fokusera på var dom skär varandra. Ganska logiskt.

Med Internet och Chris Anderson‘s Long tail kommer det alltid att finnas andra som är lika passionerade inom samma skärområden. Hur smala dom än är. Ett bra steg är att börja interagera med dom personerna. Undvik människor vars glöd har falnat och som bygger sina liv genom att ifrågasätta eller som gärna tar rollen av djävulens advokat.

passion

Personligen har jag ett knippe områden som skär varandra. Ett exempel är skärpunkten mellan kundupplevelse/psykologi/digitalisering. Ett annat är skärpunkten mellan filosofi/kommunikation/konst/digitalisering. (Gillar även vildsvin/sex/promenader i landsbygd, men det är en annan historia….)

Varje område är intressant i sig, men precis som Steven Kotler säger så uppstår det alltid något magiskt skärpunkterna.

Så om du vaknade med babianångest eller var likgiltig för att gå till jobbet i morse, så fundera på vilka områden du brinner för, ta reda på hur dom skär varandra och fundera slutligen på hur du kan applicera dom på ditt jobb.

Du kommer brinna som en katt i mars!

About Patrick Gilbert

Jag hjälper företag och människor att lyckas skapa exceptionella kundupplevelser, lönsamhet och effektivitet genom att utnyttja digitaliseringens möjligheter.

Leave a Reply

Your email address will not be published.