Renren, Xiaomi, Alibaba

Vi i den del av världen som först industrialiserades har haft ett försprång i drygt hundra år. Ett försprång som vi utnyttjat genom att plundra, kolonialisera etc. En fördel som vi kunnat leva på väldigt länge.

Det var därför det blev ganska självklart att vi också skapade superstars som Facebook, Amazon och Apple.

Nu går teknikdemokratiseringen i rekordfart och stora delar av jordens befolkning bär idag på smartphones. Även om de ekonomiska resurserna fortfarande är ojämnt fördelade så ökar medelklassen i de flesta länder.

Om vi inte vill bli tagna på sängen så bör vi ha respekt för Renren, Sina Weibo, Xiaomi, Alibaba med flera.

På den Kinesiska mikrobloggen Sina Weibo postas över 100 miljoner meddelanden per dag. Renren har 31 miljoner användare på sin sociala plattform.

kina

Alibaba som ibland beskrivs som Asiens Amazon är en av världens mest besökta e-handels-siter. Xiaomi är Asiens Apple som sålt över 60 miljoner smartphones.

Vi kommer fortsatt se en tillväxt i Asien och Afrika. Det bor många mänskor där….. Våra Facebook och Amazon är resultatet av ett försprång. Ett försprång som kommer att minska drastiskt i en väldigt nära tid tror jag. Tror att det är nyttigt att påminna oss om det ibland.

About Patrick Gilbert

Jag hjälper företag och människor att lyckas skapa exceptionella kundupplevelser, lönsamhet och effektivitet genom att utnyttja digitaliseringens möjligheter.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *