Fredag och CRM

Har haft en fantastisk kul och spännande vecka. Jag är i mitt nya projekt som handlar om ICT-stöd för effektivisering av en säljorganisation. Även om det är tidigt i projektet så är jag jäkligt klar över att det inte går att damma av gamla SFA-idéer och tankar. Att stödja en säljorganisation 2015 skiljer sig ganska mycket från bara 5 år sedan.

MEN det finns en grundläggande devis som gäller lika mycket nu som för 10 år sedan. Så ställ ner kaffet, lägg in en snus, sätt på dig läsglasögonen och läs detta låååångsamt. Kanske till tonerna av en panflöjt eller en porlande bäck. ”Det handlar inte om att sälja, det handlar om att underlätta för kunden att köpa”.

crm2

Man bör fokusera mindre på sin egen säljprocess och mer på kundens köpprocess. Man bör fokusera mindre på vad man vill säga och mer på vad kunden vill veta. Man bör fokusera mindre på att styra säljorganisationen och mer på att stödja den. Man kan lägga mindre fokus på att lagra allt om kunderna för dom berättar hela tiden själva vad dom gillar, vad dom skall göra, var dom är. Fokusera mer på access till kundens värld. Även uppkopplade produkter blir en helt ny källa till information för säljarna.

Det är ett så roligt område att jag just nu går omkring och fyller år hela dagarna. Dessutom har jag nöjet att varje dag få jobba med min nyfunne och sedeslöse vän Michael.

07111

Digital innovation
På bloggen Digital innovation finns massor av nya sköna uppkopplade prylar att läsa om för den som vill.

Fredag
Helgen skall ägnas åt att ta igen förlorad tid med mina barn och kanske även min fru om hon är snäll.

Om någon kan tipsa om duktiga digitala affärsutvecklare så vore det superintressant. Maila mig i så fall.

Ha en fantastisk helg.

En spellista som garanterat gör att du får hångla i helgen!

About Patrick Gilbert

Jag hjälper företag och människor att lyckas skapa exceptionella kundupplevelser, lönsamhet och effektivitet genom att utnyttja digitaliseringens möjligheter.

Leave a Reply

Your email address will not be published.