Demokratisering av IoT

Fundera lite på vad Internet har gjort för innovation. Det som tidigare enbart var stora bolags rättighet, dvs att utveckla system och programvaror , har demokratiserats så mycket att en finnig 13-åring kan utveckla något som används av miljoner.

youngdevv

Tidigare fanns några få applikationer att köpa i lådor hot IT-leverantören. Idag kan vi hämta miljontals appar på iTunes. Vi kan få precis det som löser vårt specifika problem. Vi bryr oss inte om det är en ensam tonåring, ett stort företag eller en framsynt pensionär som skapat det. Bara det funkar och vi gillar det.

Tänk på den utvecklingen och tänk sedan på motsvarigheten för Internet of things. Koncept som littleBits är som ett app-developer kit fast för Internet of things.

Tänk igen på utvecklingen de senaste 10 åren och tänk sedan på uppkopplade saker.

Vad tänker du då? Just det…..

About Patrick Gilbert

Jag hjälper företag och människor att lyckas skapa exceptionella kundupplevelser, lönsamhet och effektivitet genom att utnyttja digitaliseringens möjligheter.

Leave a Reply

Your email address will not be published.