Er dåliga smak får mig att kräkas

Det sociala Internet har demokratiserat vår förmåga att uttrycka vad vi tycker och tänker till en bredare allmänhet.

Enkelt kan vi dela upp oss alla i tre områden. Antingen konsumerar vi information, sammanställer/delar information eller skapar information.

spy

Konsumerar information
Något de flesta av oss gör. Vi läser, tolkar analyserar, funderar utifrån den data som når vår hjärna. Vi lär, vi tänker och använder.

Sammanställer information
Människor hjälper oss att hitta russinen i kakan. En roll som blir allt mer viktig att fungera som informations-curator. Människor med viss kompetens hittar information och sammanställer eller delar den till en uniform grupp. Dom hjälper oss att slippa leta rätt på viss information, viss musik etc. Det är informationens blandband. Perfekt för den med samma musiksmak.

Skapar information
Människor som förvandlar egna tankar till film, ljud eller ord. Allt ifrån youtube-producernter till gravid-bloggar. Alla dom som vågar riskexponera sig genom att stå för en egen åsikt eller vara transparenta.

fiskaren

Men
Det som faktiskt får mig att må illa, trots att jag gillar informationsdemokratisering, är när populasen blir curators i intellektuell hötorgskonst.

Jag må vara elitistisk men det säger lite om det intellektuella djupet hos tolkarna när man frossar i informationens-motsvarigheten till Fiskaren och Grindslanten.

Att se dessa aprioriska kommentarer får mig att tvivla på värdet av informationsdemokratisering.

Ser jag en bild till med “Leadership is not about controlling. It’s about inspiring” så spyr jag över tangenbordet.

About Patrick Gilbert

Jag hjälper företag och människor att lyckas skapa exceptionella kundupplevelser, lönsamhet och effektivitet genom att utnyttja digitaliseringens möjligheter.

2 thoughts on “Er dåliga smak får mig att kräkas

Leave a Reply

Your email address will not be published.