Wearable technology….

Wearable technology har varit hett ett tag, men mest bland lite halv-geeky snubbar och tjejer. Som en esoterisk klubb har man signalerat teknisk progressivitet med sitt Jawbone, Fitbit eller fuel band. Är man ”geeky extra allt” så har en Pebble watch fått varje teknik-nerd att se ut som programmerarnas John Holmes!

toryburch-fitbit

Nu går vi in i nästa våg av ”wearables” och jag håller det inte för omöjligt att det nu blir en device/kanal som kommer att överskrida telefonen i interaktionsintensitet. Vi börjar dessutom få ut mer värde ur våra wearables, än hur väl vi sovit på natten eller hur många steg vi gått. Och dessutom blir dom snyggare, som Tory Burch ovan.

Google har släppt ”Shop X” till sina Glass. Man vandrar genom butiken och i en head up display finns hela inköpslistan och dessutom guidas du i affären.

shopx

Wearables kommer också att förändra det tekniska landskapet. Om vi bygger en app, så bör vi kanske ta hänsyn till att den skall tala med Google Glass, fitbit och annan wearable technology. De i sin tur ger ju faktiskt väldigt spännande visualiseringsmöjligheter, samt möjlighet att skapa nya typer av tjänster.

Salesforce har exempelvis skapat en plattform för utveckling mot wearables. Tänk detta kopplat till CRM etc. Möjligheterna är ENORMA!!!

salesforce

About Patrick Gilbert

Jag hjälper företag och människor att lyckas skapa exceptionella kundupplevelser, lönsamhet och effektivitet genom att utnyttja digitaliseringens möjligheter.

3 thoughts on “Wearable technology….

  1. Det ska bli kul att se hur dessa ganska vidriga men tekniskt spännande accessoarer gifter sig med allt annat som är hett.. Handsydda skor, analoga klockor osv.. Kommer man att stoppa in elektronik i en Patek Philippe i framtiden eller ska vissa saker bara vara just vad dom är?

Leave a Reply

Your email address will not be published.