Helg och digital ensamhet

Nu är det snart helg efter en fruktansvärt ”jetlaggad” vecka. Har vaknat klockan 04.00 varje morgon och istället för att fulsurfa efter yppiga blondiner i amorösa situationer som jag brukar, har jag istället tänkt på digitala konsekvenser.

Min dotter fick 400 likes på sin semesterbild, min fru fick fler digitala gratulationer från människor på sin födelsedag än vad jag känt i hela mitt liv (och vi talar om runt 50).

fb2

När jag ringde min mamma, som fyller år samma dag som min fru, lyssnade jag ointresserat på ett halvt öra att 12 personer ringt henne och att hon blivit utbjuden på ”cuuooccchi lunch” (sushi-lunch för den som är född efter 1940) och att hon skulle äta annan lunch samt gå på vernissage imorgon. 12 samtal och två luncher VS 400 Likes.

Digital ensamhet
Jag tror att de ”likes” vi törstar efter, de snabba kommentarerna, de ytliga gratulations-tweeten är som fulsurfandet. Det skänker en snabb kick men saknar den egentliga bekräftelsen vi egentligen längtar efter. En djup dialog, ett leende ansikte eller kanske en beröring.

Personligen så tror jag att det är lätt att fastna i ett ”like-knarkande” bekräftelsebehov som skiljer sig marginellt från känslomässigt frånvarande porrsurfande.

Och om vi flyttar in detta i en värld av Internet of things, wearable technology och smarta algoritmer, kommer vi då att sudda ut den sista uns av emotionella relationer vi har? Har du inte sett kortfilmen “Sight” nedan så gör det!

Helg!
För att inte helt lägga sordin på din underbara helg, genom att skriva om elände så följer en fet spellista nedan. Sätt på den och dansa med din fru, förför din man, hångla med din hund, ring din älskare eller bjud din farmor på cuuooccchi!

Trevlig helg

About Patrick Gilbert

Jag hjälper företag och människor att lyckas skapa exceptionella kundupplevelser, lönsamhet och effektivitet genom att utnyttja digitaliseringens möjligheter.

One thought on “Helg och digital ensamhet

Leave a Reply

Your email address will not be published.