Fredag, 3D print och digitala assistenter

Nu har Microsoft släppt sin Cortana, vi har vår kära Siri eller Google Now. Jag tror dessutom att IBM’s Watson kommer att ta ett allt större utrymme framöver. Dom är alla våra digitala assistenter och få av oss har börjat utnyttja kraften från dessa digitala assistenter.

Jag tror att dom kommer att spela en allt större roll i en nära framtid. Till exempel så tror jag att man säljare kommer tvingas att sälja till den virituella assistenten innan man når personen. De digitala assistenterna kommer att filtrera bort samtal, mail och annat via smart algoritmer.

Tror också att dom kommer att spela en allt större roll när det gäller Internet of things.

Läste också att man börjat använda Watson som alternativ till Callcenter. En stor pulserande dator som likt HAL står i en skrubb och ersätter 1000 kundservicemedarbetare. Watson kommer garanterat slakta tusentals semikvalificerade jobb. Vad det betyder för emerging markets som konkurrerar med billig arbetskraft kan man fundera på.

3D printing blir mainstream
På tal om att slakt av okvalificerade eller semikvalificerade jobb. Det känns lite som om 3D printing håller på att bli mainstream. Såg att dom sålde 3D printers på Media markt….

Och visst, på juldagen kommer många att skriva ut Monopol-hunden som varit borta så länge, eller kanske reservdelen till dammsugaren som varit trasig så länge. Men jag tror vi kommer att se en dynamik som påminner mycket om den för digitalfotografi.

Ibland printar man hemma, ibland går man till en fotoaffär och printar och ibland skickar man till en billig printstudio. Drar man paraleller till vad som hänt Kodak och Ilford (konkurser) så är det kanske dags för många produktionsanläggningar att ta sig en funderare.

tred

Fredag
Nu är det snart helg och det har varit en kanonvecka med spännande jobb och roliga möten. Ikväll skall den avslutas med att lyssna på konsert med svingrymma, as-coola Lorentz. Risken är bara att övrig publik kommer att se min fru och mig som några som förirrat sig in från ett närliggande äldreboende…..

Men fuck kidsen! (sa han till tonerna av Thomas Stenströms åldersförnedrande text i “Foreve Young“…….)

Ha en fantastisk helg med en spellista som gör dig vital!

About Patrick Gilbert

Jag hjälper företag och människor att lyckas skapa exceptionella kundupplevelser, lönsamhet och effektivitet genom att utnyttja digitaliseringens möjligheter.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *