Digital First, skärmar och fredag

Jag är normalt ingen som frossar i citat, men Jack Welch’s citat är bland de bättre jag läst; ”If the rate of change on the outside exceeds rate of change on the inside, the end is near”. Det är så extremt väl anpassat till den tid vi lever i.

Digital first
När du vaknar på morgonen, sträcker du dig då kärleksfullt mot en eventuell partner och klappar honom eller henne på kinden?

Kanske ni är en familj som likt en Kellogs-reklam koncentrerat och ostört samtalar runt frukostbordet? På kvällen konsumerar ni något gemensamt tablå TV-program utan störande moment?

kellogs3

Jag gissar inte det! Det de flesta av oss gör på morgonen är att stirra in i en glasskärm. Vår första digitala interaktion sker sekunder, eller i bästa fall minuter, efter vi vaknat. Därefter följer en dag av hundratals digitala interaktioner via olika kanaler och olika devices.

famlj

Vi föder det digitala systemet med information och vi konsumerar information i det digitala systemet i en ändlös loop. Inget fångar vår uppmärksamhet mer än våra personliga skärmar! Vi har alla, precis som Gartner säger, blivit Digital first!

Ställ nu frågan till dig själv; ”Är mitt företag, min organisation eller vår samhällsfunktion helt anpassad för Digital first?” Jag gissar inte det!

De företag som fokuserar på den digitala interaktionen kommer garanterat att få konkurrensfördelar. Dom som förstår att den digitala användarupplevelsen är den viktigaste interaktionen kommer att stå som vinnare.

Utmaningen är att det innebär en transformation som kommer påverka affärsmodellen, som i sin tur påverkar processerna, som i sin tur påverkar informationsteknologin. Jobbigt? Som fan! Men nödvändigt om vi tror på “Digital first”!

Fredag
Helgen väntar.. Efter en vecka som varit välanvänd, spännande och kreativ i långsam väntan på den eviga hädangången. Jag har dessutom bokat en resa till Rom med min äldsta dotter. Jag kommer att ta henne till klubbar och ställen jag är för gammal för och som hon kommer att HATA att tillbringa tillsammans sin arkaiske far.

Nedan en  låtlista som kommer att kickstarta din fantastiska helg! Men på tal om “arkaisk” (ålderdomlig) så innehåller den en ny låt från mina gamla hjältar Spandau Ballet i en annars extremt samtida spellista.

Trevlig helg!

About Patrick Gilbert

Jag hjälper företag och människor att lyckas skapa exceptionella kundupplevelser, lönsamhet och effektivitet genom att utnyttja digitaliseringens möjligheter.

Leave a Reply

Your email address will not be published.