Människor

Vi är ett antal människor som på den här planeten. Vi är en art som delar den här blå bollen med nästan 9 miljoner andra arter. Som människor ser vi oss som något och allt annat som det andra.

Även om jag kan bli religiös när jag tittar mot himlen en stjärnklar natt, så är jag rädd för att vi, precis som alla andra arter bara är en del av en förbränningsprocess. Känns det hopplöst? Samtidigt ger det lite perspektiv när drömmen är nya fälgar till bilen.

Tekniken
Vi talar mycket om hur tekniken gjort det möjligt för anställda att samarbeta på distans. Vi talar också om hur sociala medier för människor samman och att vi interagerar med fler personer på en vecka än vad man gjorde ett helt liv för några hundra år sedan.

Men vi sitter i telefonmöten och rullar med ögonen och skakar på huvudet utan att säga något till personerna i den andra ändan. Vi konsumerar andras förljugna fernissa med avund, utan tanke på andras demoner. Vi skickar ”Likes” utan känsla och eftertanke, utan mest för att öka vår sociala valuta.

vmm1

Glömmer vi?
Barnet som kommer hem från skolan med glittrande ögon efter att ha vunnit ett pris, vår bästa vän som berättar att han är ledsen för något, tonen i vår partners fysiska röst som skvallrar om något. Alla är de tecken på det som egentligen intresserar oss. Människors känslomässiga engagemang.

Närvarande, fysiska möten slår allt. Särskilt om man är intresserad av att lära känna människor på riktigt.

Möten
Tänk på när du möter människor eller kanske hör någon presentera något. Det är ALDRIG texten i några bullets i en Powerpoint som gör intryck. Det är ALLTID människors engagemang, känsla, personliga övertygelse och känslomässiga närvaro som betyder något.

Ändå kämpar merparten av oss för att dölja våra exceptionella personligheter, våra mest spännande tankar, våra modigaste idéer. Vi döljer oss bakom digitala kulisser som inte gör oss rättvisa. Gör inte det! De mest spännande personer jag möter är modiga, sårbara, känslomässiga och framför allt ärliga.

Tänk på det när du skapar kundupplevelser, säljer, presenterar, söker jobb, samarbetar, jobbar och lever.

About Patrick Gilbert

Jag hjälper företag och människor att lyckas skapa exceptionella kundupplevelser, lönsamhet och effektivitet genom att utnyttja digitaliseringens möjligheter.

One thought on “Människor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *