Analys av Fotbolls VM

Följer fotbolls VM med visst intresse. Tyskland har alltid varit mina fotbollshjältar till mångens förtret.

Men jag tänkte göra en liten analys från ett annat perspektiv.

Globalisering
Sista delen av den koloniala världsordningen är nu rubbad. Kolonialistländer i Europa har varit vana att dominera den “underutvecklad”e världen genom att ha en industriellt och vetenskapligt försprång mot “hottentott-länderna” i Latinamerika och Afrika. Den som inte har förstått att det är över bör betrakta VM. Det speglar världen som helhet. Spanien och Portugal är inte längre självklart överlägsna.

Alla vi européer bör släppa den arrogansen NU!

Digitalisering
Jag tror att det här är det sista analoga VM. Domare som sprutar vitt skum på planen, subjektiva spekulationer från kommentatorer etc.

vm2

Nästa VM kommer bollen, spelarnas tröjor och skor att vara uppkopplade. Data kommer att ”crunchas” i realtid och visualiseras på nya spännande sätt. Vi kommer kunna se vilka spelare som är tröttast, på milimetern se hur bollen träffades, bollbana etc. Subjektiva offside domslut kommer att vara ett minne blott.

vm1

Vi kan fundera på vad det innebär för ”betting-industrin”. Förbundskaptenerna kommer att följa spelarna som stallen följer en formel 1 bil. Inte svårt att vara innovativ om man skulle vilja!

Rasism
När min reptilhjärna slår till i mina mörkaste stunder kan jag bli trött på ”blatte-gäng” som drar runt och eldar bilar i förorten, Jihadister med Svenska pass eller etniska seder som gör det omöjligt att bli anställningsbara på en Svensk arbetsmarknad.

Men 99% av tiden förstår jag inte rädslan och problemet med ett mångkulturellt Europa. Titta på de europeiska lagen i fotbolls VM! Det är inspirerande att se Turkar i det tyska landslaget, duktiga afrikaner i nästan varje lag.

Vi MÅSTE komma dit i den allmänna synen på Europa. En färgblind syn på människor. Jag tycker att dom europeiska landslagen representerar det bästa av antirasism.

Fredag
Ser fram emot en skön helg! Många går på semester med GIGANTISKA förvätningar på lycka, kärlek, sex och familjeliv. Förväntningar som grusas redan när väskorna skall packas och som resulterar i splittrade familjer fram i slutet av augusti.

Problemet är att så många hatar sitt jobb så mycket att en grusad semester ödelägger allt. Föreslår att du byter jobb istället för att byta bort din sura kärring eller trötta gubbe.

familjee

Några softa låtar (varav en Dirty, men Weeknd har så skön röst att man inte hör vad han sjunger…) att inleda helgen med.

Trevlig helg & trevlig semester

About Patrick Gilbert

Jag hjälper företag och människor att lyckas skapa exceptionella kundupplevelser, lönsamhet och effektivitet genom att utnyttja digitaliseringens möjligheter.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *