Nya projekt & fredag

I två år har jag varit i ett av de mest spännande projekt jag någonsin jobbat i. Jag har dessutom jobbat för en uppdragsgivare som jag är helt säker på, tar sig till jobbet på en kvast. Att hon tar långledigt över påsken, har en svart katt och matar sina barn med soppa på råttsvansar och fladdermusvingar.

Under dessa två år har jag mer än en gång hört ”du gör ju för fan inte vad jag säger” och ”Patrick, sluta för guds skull att göra allt på ditt eget sätt”. Hon skulle sannolikt hellre dö än att erkänna att jag vid något litet, ovanligt, enstaka tillfälle faktiskt kanske haft rätt.

trad

Häcklöpare
Att driva denna typ av projekt i mål kräver en speciell typ av person. Att hantera projekt som påverkar alla delar av en organisation kräver uthållighet och extrem politisk navigationsförmåga. Det kräver att man är en kombination av maratonlöpare och häcklöpare på samma gång. Att man hoppar över alla häckar som omgivningen, medvetet eller omedvetet sätter upp.

Det kräver dessutom att man är modig, att man tar en personlig risk. En extremt sällsynt egenskap i stora organisationer.

Det kräver också en förmåga att se utanför sina egna värderingar. Min uppdragsgivare och jag är inte från olika planeter utan olika solsystem. Att trots det bygga en projektorganisation som består av olika typer av kompetenser och personligheter är bra gjort och en av nycklarna till ett lyckat projekt tror jag.

Det har varit en förmån att få jobba med en av de modigaste och uthålligaste uppdragsgivare jag någonsin haft. Trollspö och besvärjelser till trots.

Helg
Nu blir det helg som skall firas i urtvättade shorts och t-shirt. Hoppas kunna smita från fru och barn, göra mig ett ärende till strandbaren med nedanstående låtar i lurarna.

Trevlig helg

About Patrick Gilbert

Jag hjälper företag och människor att lyckas skapa exceptionella kundupplevelser, lönsamhet och effektivitet genom att utnyttja digitaliseringens möjligheter.

Leave a Reply

Your email address will not be published.