”Läser du inte mail”???

Det här inlägget kanske skvallrar om mitt mentala åldrande (det fysiska dito, finns redan där för alla att betrakta). Fick i veckan ett telefonsamtal där frågan löd som rubriken i detta inlägg. Mailet var skickat 4 timmar tidigare.

Vi lever i en tid då högpresterande människor förväntas svara på mail och SMS inom några minuter. Min insikt är dock att hastigheten inte sällan blir på bekostnad av djup och eftertanke. Inboxen har blivit som ett Tetris man hela tiden kämpar med. Varje mail blir ett informationsansvar som är som en brännhet boll man måste skicka vidare. Det resulterar i att vi ägnar merparten av våra arbetsdagar åt att skyffla information hit och dit, fram och tillbaka.

einstein

Resultatet av ovanstående blir att det affärsmässiga djupet, de eftertänksamma innovationerna eller de stora tankarna inte uppstår. Jag tror att vi lever med en falsk bild av vår produktivitet. I hetsen klipper vi och klistrar, länkar och gillar, men förmedlar allt mindre eftertanke själva.

Allt vi gör är att vi skapar ”more of the same”. Något som sakta men säkert garanterat utarmar en organisation.

Helg
Förra helgen ägnade jag åt att ta upp stenar ur gräsmattan. Med spade och spett förde jag en ojämn kamp mot ett tiotal stenbumlingar. Det var därför jag med stor ödmjukhet betraktade alla stengärdsgårdar jag passerade med bilen i veckan. Arv från män som brutit rygg genom hela sina liv för att få en vettig jord att bruka.

 fmlj

Själv kommer jag förmodligen inte ha hunnit kallna innan mina döttrar har formaterat mina hårddiskar och kunderna skrotat min kundupplevelsestrategi…. Mitt flyktiga arv.

Bitter och jävlig drar jag i eftermiddag till Systembolaget och stärker våra offentliga finanser rejält inför helgen. Allt till tonerna av våra fantastiska svenska artister som Dante, Mapei, Kent, Rasmus, Lykke, Leppen, Maria och Ida nedan. Jag är enormt stolt över vår svenska musikscen!

Trevlig helg!

About Patrick Gilbert

Jag hjälper företag och människor att lyckas skapa exceptionella kundupplevelser, lönsamhet och effektivitet genom att utnyttja digitaliseringens möjligheter.

Leave a Reply

Your email address will not be published.