Kundupplevelse skapas av människor

Inte ofta, men ibland äter vi i köket och då står tv’n på. En mentalitet jag inte direkt är stolt över… Men till tonerna av middagen hör jag flera intervjuer på nyheterna där den ena efter den andra fäller den ena präktigt korrekta kommentaren efter den andra.

Skittråkiga män och kvinnor som intervjuvas babblar den ena förnumstiga åsikten efter den andra. ”Det är vansinne att låta barnen köra fyrhjulingar”, ”Petter Northug är ett monster som kör rattonykter” etc etc.

Dessa rediga människor som fäller fördömmanden sitter på läktaren och har åsikter med facit i hand.

Det är kanske inte ok att sätta sitt barn på en fyrhjuling och det är inte ok att köra packad. Men FUCK ALLA ER som pekar finger. Vi är människor av kött och blod. Vi gör misstag, vi har ibland dåligt omdöme och det är det som gör oss till människor.

kondom

Kundupplevelse
Går till datorn och krigsrubriker förmedlar att någon gjort en reklamskylt om kondomer på ICA. Alla vet att alla som köper kondomer skall gå hem och ligga. PUNKT. Kondomerna blir en symbol för ett arv av nervöst förhållningssätt till något som driver vår evolution framåt och ger våra receptorer gratis-kickar som är starkare än Kokain. Även om just min fru är i det närmaste drogfri…..

En tjej på ICA är fri från fördomar, ängslighet, har en glimt i ögat, är modig och skapar en skylt som visualiseras på en av Sveriges största webkanaler.

Det finns en anledning till att det heter ”earned media”. Det är ”earned” för att hon inte väljer att vara redigt politiskt korrekt.

Paid media
Alla ni som agerar som dom präktiga gubbarna och kärringarna i nyhetskanalerna får investera i köpt marknadskommunikation. Modiga personer som tjejen på ICA är dom som är marknadsmässiga hjältar. Paid media är för ängsliga riskreducerande tråkmånsar. ”Earned media” är för dom som anställer bruden på ICA!

About Patrick Gilbert

Jag hjälper företag och människor att lyckas skapa exceptionella kundupplevelser, lönsamhet och effektivitet genom att utnyttja digitaliseringens möjligheter.

Leave a Reply

Your email address will not be published.