Kulturförflyttning

Att förändra hela företagskulturer kommer som sagt aldrig att vara lätt. Men med passionerade change agents och isolerade områden kan man komma en bit på väg tror jag.

Prototyping
En sak som alla företag måste få in i sitt mindset är prototyping. Får man in en kultur av ”rapid prototyping” så har man mycket att vinna. Den digitala tid vi lever i, medger snabba, billiga och effektiva prototyper när det gäller allt.

Det har aldrig varit lättare att skapa produktprototyper via 3D skrivare. Innan vi genomför massiva kampanjer bör det föregås av prototyper. När vi skapar tjänster skall vi göra prototyper. “Prototypa” allt!

prototyp

Döda reaktivitet
Ytterligare en sak som man kan göra är att gå från reaktivitet till proaktivitet. Det behövs inga gigantiska internprojekt för det. När det gäller kundupplevelse fokuserar allt för många, åt helvete för mycket, på att reducera negationer.

Hela kundserviceavdelningar för en hopplös kamp för att bemöta gnälliga kunder på Facebook eller andra sociala nätverk. Det kommer alltid att finnas några som avskyr oss. Lägg inte tid på att försöka omvända dessa bittra själar. Fokusera istället på proaktiv service excelence som adresserar källor till gnäll. I den ”kundupplevelsehysteri” som råder vill alla vara kompis med alla och dessutom hela tiden skapa wow-upplevelser.

Den som är kompis med alla är inte kompis med någon. Stå för något!

srry

Öka självförtroendet
Väldigt många bolag verkar lida av dåligt självförtroende. Det lider man av för att bruset från förståsigpåare och media är så starkt.

Alla har ångest för att dom tror att dom unga har svaret på allt. Låt mig säga det en gång för alla; DET HAR DOM INTE! De flesta kids är faktiskt rätt kass på exempelvis teknik. Fråga dom om Facebook privacy settings eller hur man skriver en smart query i en sökmotor.

Fler företag måste våga tro att det dom gör är bra och våga hålla den linjen.

Helg
Nu är det påskhelg som jag skall fira i isolerad lantmiljö. Telefonen i flygplansläge, slipsen på påskbrasan och starkölen på kylning. Min fru skall tyvärr göra lammstek. Något hon i regel är helt kass på stek, men det vågar jag inte säga.

Ha en fantastisk påskhelg och ta en vårpromenad med Lana Del Rey’s nya låt i lurarna!

 

About Patrick Gilbert

Jag hjälper företag och människor att lyckas skapa exceptionella kundupplevelser, lönsamhet och effektivitet genom att utnyttja digitaliseringens möjligheter.

Leave a Reply

Your email address will not be published.