En spaning ”tänker jag..”

Medelålders män
När jag är på större middagar eller tillställningar så slutar jag aldrig att förvånas över hur ”väluppfostrade” kvinnor i min generation är. Artigt lyssnar dom till männen som sitter bredvid dom och pladdrar om sig, sina förehavanden och materiella tillgångar. Och framför allt sina jobb.

Medelålders män i offentliga sammanhang agerar som industriella grottmänniskor genom att positionera sin fina grotta, alla bytesdjur dom tar hem tack vare sina unika egenskaper inom “jakt och hantverk”.

Hettar diskussioner till tar man sig rätten att servera ”den riktiga sanningen” genom en förenklad och svartvit förklaring. Artiga kvinnor tystnar eller lyssnar med spelat intresse.

Jag kan även se denna tendens i mitt eget umgänge, som enligt mig består av helt oberoende kvinnor och någorlunda ”moderna” män.

För singelkvinnor som ”datar” måste det vara fruktansvärt att lyssna till medelålders män som inte kan sluta tala om sig själva.

Unga kvinnor
Jag är medelålders man själv och går säkert inte fri från ovanstående. Men lika frustrerande är, framför allt unga kvinnors JAG-centrering som nått ett bombastiskt klimax. Hör jag meningen ”…tänker jag…” slår alla kräkreflexer till i min hjärna. Jag avskyr verkligen detta oskick att använda ”…tänker jag…” i var och varannan mening.

Lägg där till användandet av ”jag och X skall..” eller ”jag och Y är…”. Man börjar för helvete inte alltid med sig själv!

Allt detta signalerar en mentalitet av att man själv är solen som allt kretsar kring.

Generaliserar jag? Kanske, men lite empirisk forskning genom att lyssna på tjejerna som arbetar på Sveriges radio P3 ger en viss evidens till mina påståenden.

Arga gubbar
Det sista epitetet adresserar kanske mest mig själv. Att jag tar mig tid att skriva ovanstående är kanske ett exempel på det. Jag blir irriterad när människor inte använder blinkers, avskyr när personer packar varor långsamt på ICA, upprörs över alla hjärndöda jippon i tv, får ett tryck över bröstet av att ha pensionärer framför mig i bankomatkön etc.

Mina barn irriterar sig på väldigt lite. Dom konsumerar livet med öppna armar och tar för sig av livets alla möjligheter. Dom har fullt upp med att leva och se möjligheter när jag ser fel.

About Patrick Gilbert

Jag hjälper företag och människor att lyckas skapa exceptionella kundupplevelser, lönsamhet och effektivitet genom att utnyttja digitaliseringens möjligheter.

One thought on “En spaning ”tänker jag..”

  1. Det är vackert min vän, du är ett steg länge mot fulländning än jag.. Målet för att pojkar är att bli män, för männen att bli sura gubbjävlar.. Ryggraden i vårt jävla samhälle, någon som tar ställning och strid, någon som troget står sidan om sin sura kärringjävel.. Det är fantamig poesi!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *