Sluta spela perfekt!

De flesta av oss ägnar en ganska stor del av vår vakna tid åt arbete. Förhoppningsvis omvandlar vi vår energi till något produktivt. Men för väldigt många går en stor del av energin åt till att spela perfekta, felfria, fullkomliga. Men ingen av oss är det och det förväntades inte av dig när du anställdes.

Trots det skulle vi hellre dö än att erkänna våra personliga brister på jobbet. Därför är företag fulla av människor som alla spelar teaterrollen av en übermech. Men ingen av oss lyckas trovärdigt spela den rollen över tid.

Teaterspelet skapar i sin tur en miljö av skitsnackande och välriktade knivhugg i ryggen över kompetensmässiga brister.

xxxxx

Brister
Testa att fråga någon vad dom är riktigt bra på. Jag kan nästan slå vad om att du inte får något tydligt svar. Orsaken till det är att, om man inte har några brister, så kan man inte heller ha några tydliga styrkor.

Min omgivning fick oftast ett stelt ansiktsuttryck när jag berättade för mina döttrar att dom var rätt kass på fotboll. Men vågar jag inte påtala deras ”brister” så blir jag inte heller trovärdig när jag förmedlar deras fantastiska fördelar.

Kom ut!
Testa även att fråga någon om deras brister. Du kommer att se ett krampaktigt ansiktsuttryck som signalerar flykt. Men ju mer vi vågar identifiera och vara transparenta med vår brister, desto mindre gör vi vår omgivning besviken. Som bonus kommer vi också att kunna identifiera våra styrkor och naturligt förmedla dom till vår omgivning.

About Patrick Gilbert

Jag hjälper företag och människor att lyckas skapa exceptionella kundupplevelser, lönsamhet och effektivitet genom att utnyttja digitaliseringens möjligheter.

Leave a Reply

Your email address will not be published.