Projicera egna brister på andra

De flesta av oss träffar människor varje dag. Människor som bär på en historia eller ett känslomässigt läge som vi inte har en aning om. Alla dessa människor tycker vi att vi förhåller oss till, men i själva verket förhåller vi oss hela tiden till oss själva.

När vi träffar allt för duktiga, framgångsrika eller snygga människor så kämpar vi för att hitta fel. ”Hon är snygg, men förmodligen rätt korkad…” eller ”hur fan kan han lägga så mycket tid på gymmet för att se ut så där…”.

dvls

Vi är livrädda för att misslyckas så vi går bepansrade på jobbet och gör allt för att behålla vår självaktning genom att projicera vår egen ångest på andras brister. Vi döljer våra fantastiska, unika personligheter av rädsla för att själva bli sårade. Risken är att vi spelar så mycket teater på jobbet att vi till slut även blir skådespelare för våra partners, barn och vänner.

Jag kämpar hårt för att, utan förbehåll, glädjas åt andras framgång och lycka. Jag kämpar också för att inte döma andras beteenden. Självklart lyckas jag inte alltid, men i de fall jag gör det så får jag enormt mycket tillbaka.

Ingen av oss har en aning om vad andra bär på!

Videon från Cleveland clinic tror jag att vi skulle kunna applicera på alla arbetsplatser och alla situationer..

 

About Patrick Gilbert

Jag hjälper företag och människor att lyckas skapa exceptionella kundupplevelser, lönsamhet och effektivitet genom att utnyttja digitaliseringens möjligheter.

Leave a Reply

Your email address will not be published.