Odlar du känsla & personlighet?

Riktigt bra ost är nog den bästa dessert jag kan tänka mig. En perfekt lagrad och tempererad Livarot eller Camembert är fantastiskt. När jag var barn fanns alltid en vällagrad Stilton hemma under julen. En osttyp som många använder ihop med pepparkakor och då går under det oidentifierbara namnet grönmögelost. Av alla horribla varianter jag stött på så blev det ”all time high” när jag i julas serverades grönmögelost på tub.

För en kort tid sedan såg jag en dokumentär om en av mina favoritdesigners, Yohji Yamamoto. Jag är betagen av hans äkthet, hans konsekvens, hans känsla.

För mig är han en konstnär full av integritet.

Ost och kläder
Den snabbrörliga konsumtionen av prylar i allmänhet, men kläder i synnerhet får mig faktiskt att må lite illa. GinaTricot lovar nyheter varje vecka, H&M och Zara säljer kläder som enkelt kan slängas efter någon månad för dom sällan betingar ett högt pris eller känslomässigt värde.

Kläderna vi hänger på kroppen saknar historia, äkthet och känsla. Vi saknar ofta respekt för både hantverk och hållbarhet. För mig motsvarar dom grönmögelosten på tub, för vi saknar all form av djup i vår konsumtion.

Jag älskar att se kvinnor och män i alla åldrar med kläder och uttryck som speglar deras personlighet. Oavsett om just deras uttryck faller mig i smaken eller inte. Men merparten är som grönmögelosten på tub och det kanske är så att den just speglar deras personlighet.

Företag
Vi blir allt mindre intresserade av ansiktslösa företag. För att få någon känslomässig relation till ett varumärke så krävs inte sällan en karismatisk människa. Steve Jobs och Jeff Bezos är två bra exempel, men kanske Sir Richard Branson ännu mer. Han är en cool snubbe, med coola värderingar och coola intressen. Vi känner ingen som helst avundsjuka hur rik han än blir.

Företag som agerar som grönmögelost på tub kommer vi aldrig att få någon emotionell relation till.

Vi måste våga odla våra personligheter på varje plan. Som företag, som människor.

Fredag
Nu är det fredag och nedan finner du den ultimata spellistan för helgen. Den passar perfekt till en sval Peroni eller kyld sauvignon blanc i kombination med trevligt sällskap.

Trevlig helg!

About Patrick Gilbert

Jag hjälper företag och människor att lyckas skapa exceptionella kundupplevelser, lönsamhet och effektivitet genom att utnyttja digitaliseringens möjligheter.

Leave a Reply

Your email address will not be published.