Mitt personliga förfall! (Weekend edition)

Har den senaste tiden fått utstå visst spe för den usla karaktär jag tydligen representerar. På en släpig kombination av Colombianska, skånska och Zlatan-svenska sa min kollega Richard ”du är så jävla sur och grinig i din blogg nu för tiden”.

Jag säger ofta med stort nöje till mina döttrar att ”dom skall vara tacksamma att dom är fula, för då utvecklar dom andra sidor”. För detta fostrande tilltag kallar min fru mig ondskefull.

Dessutom finner båda mina döttrar (förmodligen även min fru) min uppenbarelse starkt motbjudande när jag råkar röra mig endast iklädd ankelsockar, kalsonger samt en buk anfrätt av en liten smula ister.

Jag märker därtill i tonen på min uppdragsgivare att hon emellanåt gärna skulle vilja befria mig från mina genitalier medelst rostig skridsko som straff för mina extremt sällsynta leveransmässiga tillkortakommanden.

pggg

Sannolikt har dom rätt allihop. Så i motsats till mitt personliga förfall skall 2014 därför åtminstone präglas av positiva blogginlägg. Världen är så full av spännande saker och så full av möjligheter så det är bättre att fokusera på det. Nedan följer några intressanta saker att konsumera i helgen. Gör det!

Modebranschen
Klädbranschen är en bransch som själva tycker att dom är osedvanligt förändringsbenägna. Trendorakel sätter trenderna två gånger per säsong och slaviskt följer man detta från Ystad till Haparanda. Men kolla gärna in företaget Cute Circuit. Vad kommer “wearable technology” att göra med modebranschen. Håll i hatten!

Städer
Ingen är speciellt intresserad av min besatthet av smarta städer (visst återfall av bitterhet), men de möjligheter som VARJE stad i Sverige har är enorm. Vinsterna av kombinationen mellan IoT, Big data, sociala medier och mobilitet kommer att vara en framgångsfaktor och sedermera en förutsättning för varje stad. Omfamna dessa möjligheter redan nu! Videon om Nice sammanfattar det ganska bra.

Human augmentation
Tror inte många läst mitt inlägg om human augmentation. Jag har likaledes slutat tala om detta med mina vänner. Blir dom inte provocerade så kan jag se dom diskret himla med ögonen. Det är ett läskigt område, men då kanske det är ännu viktigare att förstå att det händer. Ta en titt på dokumentären. Den är 1 timma, men det är det värt!

Helg!
Nu är det snart helg och jag har satt samman en magisk spellista för helgen. Den kommer att förvandla din man till en intellektuell och välhängd brandman eller din fru till omtänksam och tystlåten porraktris. Oavsett vilket så kommer den att medföra en fantastisk weekend.

Trevlig helg!

About Patrick Gilbert

Jag hjälper företag och människor att lyckas skapa exceptionella kundupplevelser, lönsamhet och effektivitet genom att utnyttja digitaliseringens möjligheter.

Leave a Reply

Your email address will not be published.