Jul

Finns sannolikt ingen högtid som präglas av så mycket förväntningar. Sönderkommersialiserade barn sliter upp julklappar vars bakgrund går dom obemärkt förbi. Obemärkt att de som tillverkat sakerna, inte samma jul som dom som konsumerar dom. Obemärkt för att dom ofta inte kan göra kopplingen till att den som givit dom har betalat med det dyrbaraste man har. Tid. Och kanske inte barn skall göra den kopplingen för tidigt, vad vet jag.

Många kvinnor, och säkert en hel del män, drömmer om en jul som är som en TV 4-korsning mellan Ernst och Pernilla Wahlgren. Mysigt, mysigt, mysigt så att åtminstone jag spyr en kombination av glögg och pepparkaksdeg genom näsan, över julgransmattan.

blowmechristmas

Precis som vid industrisemestern infinner sig de sämsta sidorna hos annars lyckliga par. Och allt handlar om förväntningar. Förväntningar som speglas av en motsats till det snabba, digitala, moderna. Trots det går båda parter ängsligt och kollar efter Facebook-uppdateringar och re-tweets under Kalle Ankas jul.

Själv ser jag fram emot att med tom blick sitta framför brasan med en Bloody Mary och lystra till barnens kverulerande över dålig internet access på landet. Lystra till fruns fruktlösa försök till att samla familjen kring ett sällskapsspel hon älskade vid jularna i sin barndom.

About Patrick Gilbert

Jag hjälper företag och människor att lyckas skapa exceptionella kundupplevelser, lönsamhet och effektivitet genom att utnyttja digitaliseringens möjligheter.

One thought on “Jul

Leave a Reply

Your email address will not be published.