2014 blir kroppens år?

Jag tror att nästa år kommer att bli ”kroppens år”. Mitt inlägg om Human augmentation är svår att ta till sig och är typiskt ett område som är lätt att avfärda.

Men om vi får den snabba utveckling jag tror vi kommer att få när det gäller kopplingar till vår kropp, så har vi helt nya utmaningar. Filosofiska, psykologiska, teologiska, politiska och sociala.

Mitt mantra under 2013 har ju varit att koppla ihop treenigheten människa/sak/plats. Kroppen kommer att vara en förstärkning av den uppkopplade människan. Just nu är den uppkopplade människan hårt knuten till ”devices” (mobiler, plattor, etc.) i relation plattformar.

biostamp

 Vi kommer fortsatt att vara knutna till olika plattformar, men det kommer att bli en inkorporerad del av våra liv.

Kombinationen av ovanstående och vår förmåga att samla, analysera och exekvera på data föder många frågor hos mig. Och borde göra hos dig också!

Läste senast igår om VitalSense Core Temperature Capsule pill. En kapsel man sväljer som hela tiden monitorerar vår kroppstemperatur och annat smått och gott. För att inte tala om alla möjligheter (bra och obehagliga) med ”smarta tatueringar”.

Jag är villig att sätta 100 kronor på att 2014 blir kroppens år!

På tal om kropp
Alla som känner mig vet att jag är smygförälskad i Lana Del Rey. Hon är kompetent, snygg och jag är nästan helt säker på att hon finner flintskalliga, medelålders män med strån på ryggen och degig hud helt oemotståndliga.

Kolla hennes senaste über-snygga kortfilm i helgen. Förförs av både henne och musiken!

Trevlig helg

About Patrick Gilbert

Jag hjälper företag och människor att lyckas skapa exceptionella kundupplevelser, lönsamhet och effektivitet genom att utnyttja digitaliseringens möjligheter.

Leave a Reply

Your email address will not be published.