Augmentation, en trend du kanske inte vill se!

Unga, vita människor är normen! Det kan man se genom att de flesta folkgrupper försöker närma sig den normen. Svarta kvinnor utraderar sitt afro-ursprung genom att platta håret till Europeiskt “snitt”. Rihanna och Beyonce är ju bara 2 exempel på det. Asiatiska tjejer vill ha större byst och bredare rumpor, svarta vill ha smalare höfter och ljusare hy.  Allt mot den vita normen.

Skräcken för ålderdomen gör att vår norm blir barnliknande. Vi avlägsnar varje hårstrå på våra kroppar för att dom skall ha barnets ”friska” utstrålning. Vi bleker våra tänder, pumpar oss fulla med botox och Silicon i den hopplösa kampen för ungdomens källa.

Till det kan vi lägga de kemiska cocktails vi stoppar i oss för att kunna högprestera och minska vår psykiska ohälsa.

augmentation

Augmentation
I takt med att den tekniska utvecklingen går framåt förenklas livet för människor med handikapp. Elektriska impulser från hjärnan kan styra proteser, hörapparater opereras in i örat etc.

Men vi kommer att få se en allt mer ökad trend av ”Human augmentation”. En förklaring från techopedia lyder:

Human augmentation is generally used to refer to technologies that enhance human productivity or capability, or that somehow add to the human body. Modern advancements in many areas of IT have led to a greater variety of implants and other technologies that could be classed as human augmentation. Human augmentation may also be called human 2.0.

Kanske vi kommer ha möjlighet att se i infrarött? Kanske kommer vi att få tillgång till att höra på helt nya frekvenser, som en hund exempelvis. Kanske kommer vi att få tillgång till ett helt nytt luktsinne som gör att vi lättare kan känna de feromoner som vi sänder till varandra.

Säljare som kostat på sig Human augmentation kanske kommer kunna lukta sig till affärer utifrån vad köparen skickar för känslodofter!

Konsekvenserna
Konsekvenserna av ovanstående vill jag inte ens tänka på. Kommer vi behöva redogöra i våra CV för vilka delar av oss vi förstärkt? Men vad jag ville säga med ingressen till detta inlägg är att vi redan börjat, så se det inte som en futuristisk spaning!

About Patrick Gilbert

Jag hjälper företag och människor att lyckas skapa exceptionella kundupplevelser, lönsamhet och effektivitet genom att utnyttja digitaliseringens möjligheter.

4 thoughts on “Augmentation, en trend du kanske inte vill se!

Leave a Reply

Your email address will not be published.