En typisk dag av CX

Om man som jag har kundupplevelser som både passion och yrke, tenderar man att bli en smula skadad. Idag var dock en dag som innehöll många komponenter som rör servicedesign och CX. Den som inte vet vad servicedesign bör läsa detta.

Jag anlände hotellet där jag bor för att avsluta arbetsdagen. Jag kom på mig själv med att ”irritera” mig på tre saker

  1. Ismaskinen fungerar kass
  2. Finns ingen tomatjuice på frukosten
  3. Duschmunstyckena funkar dåligt på varje rum

 Snacka om I-landsproblem! Men dom står i relation till en ekonomisk transaktion.

hotell

Jag tänker att jag måste leva som jag lär, så jag vill berätta om mina tre I-landsproblem. Jag stövlar ner i receptionen till Rebecka, som till 100% lyckas dölja tanken om ”vad fan vill den flintskallige kostymgubben nu då”… Jag meddelar mina tre ärenden som hon tar emot med professionalism, värdighet och charm.

Nöjd över mitt tilltag går jag upp till mitt rum och jobbar vidare. En stund senare vill jag hämta upp lite mat från bar-menyn. I baren möter jag den oemotståndligt charmerande bartendern (Sahin) som tar emot min beställning. Jag vaknar ur min väntans slummer av Sahin som säger ”Jag hade lite kvar i husets vin, vill du ha det?”. Människor skapar exceptionella kundupplevelser. Rebecka och Sahin blir bärare av varumärket för det hotell jag bor på. Det gör att jag kan leva med mina tre I-landsproblem.

Så med risk för att provocera min fru skulle jag vilja dedicera nedanstående låt till Rebecka, Sahin och alla andra som skapar exceptionella hotellupplevelser.

About Patrick Gilbert

Jag hjälper företag och människor att lyckas skapa exceptionella kundupplevelser, lönsamhet och effektivitet genom att utnyttja digitaliseringens möjligheter.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *