Skall robotar få rösta?

Den som mot förmodan har läst mina inlägg om robotar har insett min tro på den nära anstående robotrevolutionen vi har att vänta.

Man behöver inte vara allt för klarsynt för att se att vi står på språngbrädan för massor av ”spännande?” områden som robotar kommer att ta över.

Förflyttningen av produktion till Kina kommer att vara en historisk parentes!!!

Etik
Den fart som sensorer har kommer att påverka robotutvecklingen. Allt med sensorer vill vi förmänskliga. Har tidigare skrivit om hur vi döper våra robotgräsklippare och robotdammsugare för att dom har sensorer. Sensorer kommer från sinne och sinnen är mänskliga.

rbtar

Läste om en Australiensisk rapport om människor som hade fått leva en lång tid med dinosaurierobotar. Därefter gjorde man en test där användarna skulle tortera dessa robotar. Många led, många hoppade av. Vi tillskriver många saker etiska värden, hur det blir med etiken för robotar vet jag inte. Det har i alla fall fötts en ”ny” ”disciplin” som heter Roboethics….

Skall robotar som lever och verkar i en social sfär få rösta? Det talade man till och med om i P1 i lördags…

Jag har inte framtidsbilden för den strukturella förändring robotar kommer att skapa, men att den är på gång är kristallklart.

About Patrick Gilbert

Jag hjälper företag och människor att lyckas skapa exceptionella kundupplevelser, lönsamhet och effektivitet genom att utnyttja digitaliseringens möjligheter.

One thought on “Skall robotar få rösta?

Leave a Reply

Your email address will not be published.