Roligt, men obehagligt

Trots att jag ägnade merparten av söndagen till att ligga I fosterställning och invänta min nära förestående död efter ett allt för trevligt kalas dagen innan, så läste jag även senaste numret av Forbes. I denna fanns en artikel som fick mig att skratta högt, men också tvingas att använda vad som var kvar av min intellektuella kapacitet.

Artikeln beskrev en man som hörde en mansröst från sin dotters rum. I det sovande barnets rum fanns en uppkopplad baby monitor. Mannen rusar in till sin dotter och hör en röst som säger ”wake up your little slut”. I panik stänger mannen ner sin baby monitor, men det sista han hör är ”you fucking moron”. Att läsa om detta hacker-tilltag roade mig enormt!

internetofthings

Internet of things
Ingen kan ha undgått mitt närmast sjuka intresse för uppkopplade produkter och sensorer. Men en baksida kommer också att komma som ett brev på posten. ”Shodan” är en sökmotor som är helt inriktad på att hitta uppkopplade saker. Om vi tänker på att 50 miljarder saker kommer att kopplas upp, så behöver man inte ha våldsamt bra fantasi för att se konsekvenserna.

Redan nu har sökmotorn hittat vidöppna hjärtmonitorer, trafikljus och till och med övervakningssystem för energi- och vatten. Vi kommer att se hushåll som blir allt mer uppkopplade, vilket gör att bovarna kan jobba med business intelligence på ett helt nytt sätt.

Det här måste vara en dröm för varje ondsint tonåring med för mycket tid och intelligens.

About Patrick Gilbert

Jag hjälper företag och människor att lyckas skapa exceptionella kundupplevelser, lönsamhet och effektivitet genom att utnyttja digitaliseringens möjligheter.

Leave a Reply

Your email address will not be published.