Fredag, tacksamhet och idéer

En vecka som mest påminner om en bergodalbana! Jag ber om ursäkt till miljörörelsen, men jag har nog kört 300 mil bil den här veckan. Jag har också talat på ett temaseminarium om energibranschen och smarta nät. Men också massor av annat kul.

fredag5

Tacksamhet
Men den här fredagen skulle jag vilja tillägna alla dom som den här veckan lärt mig saker och som är duktiga på det dom gör.

– Lars vars varje telefonsamtal är som en affärsmässig och själslig ryssfemma!

– Thomas som kan och lär mig all den teknik som jag säger mig kunna.

– Peter som kommer med tekniska inspel, som iBeacon, vilket gör att vi spelar intellektuell pingis

– ”L” som är så charmerande hjärtlig och über-professionell på samma gång

– Christer som utmanar och provocerar så jag tvingas ta mentala extravarv

– Min fru som accepterar att jag aldrig är hemma (och den välhängda snubben som förmodligen är där och dricker upp min Calvados)

Det var bara några. Jag är så uppriktigt glad för alla ni som konstruktivt utmanar mig, ifrågasätter, bidrar till att bromsa min fysiska och mentala förruttnelse och stagnation.

 fredag8

Idéer

 • Inom mitt kompetensområde talas det mycket om kundlojalitet. Det finns mycket snömos, men Jackie Huba har gjort en intressant jämförelse. Lady Gaga och lojalitet. Om hon har 50 miljoner lojala följare på Twitter, så borde hon veta hur man gör. Wake up ”slipsar”!
 • Lär dig ordetMurketing” (rättstavat). Det du gör måste inte vara så hårt kopplat till din produkt!
 • Mobilitet. Om vi bara förstod hur stor inverkan mobiliteten har på oss! Läste en spännande artikel om att vi inte längre behöver vara i ett ”transaktions mindset” för att köpa. Till skillnad från tidigare räcker det med ett ”inspirations mind-set” sedan vi blev mobila. Orkar inte utveckla den, men tänk på hur vi tar del av reklam/intryck och hur lättillgänglig mobilen är.

Helg
Frun emigrerar till Helsingfors i helgen, så jag har redan förberett med 10 kylskåpskalla Peroni. Hade det varit för 20 år sedan hade tanken på att ringa min gode vän Adam och 3 yppiga blondiner, varit frestande. Men nu blir det sannolikt en ensam fisketur och (efter hot) en middag med döttrarna. I högtalarna kommer den fantastiska artisten Weeknd’s Kiss land att ljuda! (det bästa i år!)

Trevlig helg!

 

About Patrick Gilbert

Jag hjälper företag och människor att lyckas skapa exceptionella kundupplevelser, lönsamhet och effektivitet genom att utnyttja digitaliseringens möjligheter.

One thought on “Fredag, tacksamhet och idéer

 1. Patrick, den kemiska reaktionen uppstår enbart därför att det finns förutsättningar. Samsyn runt möjligheter, positiv tro på förändring och en fantastiskt samsyn på kanske det viktigaste nämligen värdegrunden. Det fantastiska uppstår dessutom därför att vi tankar varandra och väldigt många andra med energi och ett medvetet in- och utflöde av kunskap. Låter som poesi.

  Låt oss tillsammans bekämpa alla de som säger nej, nej, nej och alla de som genererar minusladdningar ( i varje rum finns för många), de som strävar mot att konservera snare än att adoptera nya möjligheter.

  Fan vilken tur Darwin föddes, hur skulle det se ut annars.

  Ha det
  och en trevlig hel.

Leave a Reply

Your email address will not be published.