Fredag, ordvåldtäkt och livsval

Thank god it’s Friday? Den 13:e…. och ännu en vecka av livet till ända. Kanske inte en historisk vecka, men full av spännande diskussioner, idéer och mänskliga möten!

fredag

Innovations-bullshit!
Innovation börjar bli ett slitet ord. Alla företags önskan att bli Apple får mina kräkreflexer att reagera. Alla konsultbolags tal om innovation får mig att rysa. Människor på båda sidor som aldrig brutit en gräns och inte sällan lever ett liv av historiska tillbakablickar säger sig kunna skapa innovativa företag, produkter, kommunikation eller tjänster….

När riktig innovation uppstår blir alla SKITRÄDDA! Läste om Bic häromdagen. Jag kan se deras innovationsmöte framför mig. Dom hade tillverkat pennor sedan andra världskriget. “Kanske skall vi göra färgade pennor?” “Kanske pennor med tryck?”

Tänk då när någon säger ”skall vi göra cigarettändare och rakhyvlar?”. Jag kan se managements ansiktsuttryck framför mig!

bic

Läste också om en rysk cafékedja som ger bort kaffe, té och WIFI på sina caféer, men tar betalt för tiden man är där. Även detta möte kan jag se framför mig med viss munterhet!

På nästan alla företag finns det människor som har förmågan att tänka banbrytande på riktigt, men deras åsikter stigmatiseras. Dom avfärdas skämtsamt till förmån för de som är ”seriösa”. Alla ni fingerpekande reaktionärer som förlöjligar människor med mod, FUCK YOU!

Lev inte andras liv
I veckan läste jag om en man som låtit montera en kamera i sin bil för att dokumentera odygdiga bilister. Företrädesvis “vansinniga BMW-förare”, som enligt media är värst. Jag har även läst raljanta artiklar om Lundsberg (som i och för sig verkar leva efter otidsenliga riter) och dess ”överklass”-elever. Jag har sett löpsedlar om vilka personer och par som tjänar mest på lokala orter.

Kan någon svara mig på varför det råder ett sådant frosseri i polariseringen mellan dom som framställs som besuttna och oss andra? Ger det näring till en bitter önskan om social revansch?

Jag kör själv en modest BMW, men ett bilmärke som ofta får representera något provocerande “fint” och “arrogant”. Å andra sidan säger MINA empiriska studier att KIA och Skoda-ägare oftast är dom som blinkar frenetiskt när man kör om, alternativt kämpar hårt för att hindra mig från att göra filbyte vid köer. En viss typ av bil måste alltså ta fruktansvärt mycket energi från dessa beklagansvärda själar!

Om vi sedan kommer till frosseriet över Lundsbergs tillkortakommanden. Skulle deras brister vara en tröst för oss alla som ser de dagliga utmaningarna (våld, mobbing, integrationsproblem etc.) i kommunala skolor?

Till sist, de som tjänar mycket pengar… Är detta omättliga intresse för vilka dessa är eller vilka som köpt dyrast hus, någon form av underliggande självplågeri? De som läser, hur ser dom på dessa människor? Som förebilder? Som kapitalistsvin? Med misstanke? Med avund?

jmfr

Alla ni som ständigt lever era liv i relation till andra, stackars er! Mitt råd är; tänk om! Omfokusera! Hitta det fantastiska i era egna liv, jag lovar att ni kommer att må så mycket bättre än att låta omgivningen regissera era känsloyttringar. Hitta det fantastiska hos er själva, för det står inte i relation till någon annan. Det finns ingen tävling, det finns inget krig! För när du mentalt tävlar gör du det ändå bara mot dig själv. Och du kommer alltid att förlora.

CX Kanon & Kalkon

  • Kanon – Varumärket Honda som är en av de få som lyckas leverera en exceptionell kundupplevelse bara via produkt. Jag köper båtmotor, trimmer, gräsklippare etc från Honda. Ingenjörsmässigt exceptionella produkter som lyckas stå på egna ben för att forma hela varumärkesupplevelsen. Detta trots dålig tillgänglighet, beige marknadskommunikation och högre priser än motsvarande. Känner inte till många liknande exempel som klarar den nöten.
  • Kalkon – Svensk media. Såg just en artikel som löd “15 saker du inte visste om Ola-Conny

Helg
Nu är det helg och det vankas fest hos de alltid lika partysugna och moraliskt förtappade Henrik och Katarina! Där skall jag bli drucken, glad, dansat och har jag tur kanske det blir lite sinnligt hångel med min fru på hemvägen. (En syn som sannolikt förefaller extremt motbjudande för alla födda efter 1980).

Nedan följer några sköna låtar på Spotify att inleda helgen med.

Trevlig helg!

 

About Patrick Gilbert

Jag hjälper företag och människor att lyckas skapa exceptionella kundupplevelser, lönsamhet och effektivitet genom att utnyttja digitaliseringens möjligheter.

Leave a Reply

Your email address will not be published.