Exempel på modern marknadskommunikation

Jag tycker mig se en vattendelare mellan företag som väljer att gå den nya kommunikationsvägen och de som fortsätter på den gamla. Men jag gnällde över att marknadskommunikatörer är lata redan för några veckor sedan, så det är redan gjort.

Jag skulle vilja ta tre bra kommunikationsexempel som är i takt med tiden. Det handlar väldigt mycket om ”timing” och att något hjälper när det behövs.

Hilton suggests
Hilton har en Twitter-kanal som bara scannar efter människor som behöver hjälp under en resa. Helt frikopplat från att pådyvla hotellrum. Läste om en snubbe som Twittrade om att hans hund blev sjuk på resan. Han fick ett blixtsnabbt svar om en bra Veterinär på orten. Ett annat exempel är bilden nedan. Det är modern marknadskommunikation!

a

Columbia Sportswear
Istället för en meningslös företagsapp, vars enda syfte är att skryta, har Columbia gjort en app som heter ”What Knot to in greater outdoors”. Dvs en app för knopar. Man säljer inga kläder, skriker inte ut marknadsbudskap utan ger bra råd om knopar. Det är modern marknadskommunikation!

bb

Nivea
Nivea hade en annons i en Brasiliansk veckotidning. Annonsen bestod av en solpanel tryckt på pappret och med en sladd så man kunde ladda sin Smart phone på stranden. En tjänst, något som skapar ett värde när det behövs som mest. Det är modern marknadskommunikation!

nivea

About Patrick Gilbert

Jag hjälper företag och människor att lyckas skapa exceptionella kundupplevelser, lönsamhet och effektivitet genom att utnyttja digitaliseringens möjligheter.

Leave a Reply

Your email address will not be published.