Berlin by night

Resande är ytterligare en sak som har förändrats radikalt det senaste decenniet. Det var inte så länge sedan vi antingen gick till en resebyrå som berättade om olika alternativ, för att sedan boka flyg och hotell utifrån deras rekommendationer. Idag tittar merparten av oss på tripadvisor, för att sedan boka hotell, restauranger och flyg på webben. Med allt fler alternativ blir vi allt mer ängsliga för att det skall bli fel och att boka resa är inte sällan en källa till världskrig i relationen.

Själv har jag ett starkt backpacker-komplex och köper Lonely planet i bokform inför varje resa. Och jag älskar det. Men om det är något område som förändras så är det just ett område som guideböcker! Att köpa en guidebok i bokform 2013 gränsar till reaktionär sinnessjukdom….

das-stue-berlin-lobby-02

(Bilden ovan är från de über-coola Hotell Stue i Berlin)

De nya digitala reseguiderna hämtar aktuell historisk bakgrund från wikipedia, crowdsourcar aktuell information, hämtar kartor från Google maps. Använder man samma digitala resguide så lär dom sig preferenser och ger knivskarpa rekommendationer. Dom hämtar väderdata för att rekommendera museum dag 1 när det kommer regna och stranden dag 2 när det är soligt.

Allt handlar om att utnyttja plattformar och distribuera sammanslagen information med smarta algoritmer. Som så mycket annat.

Berlin
Då jag i år varit gift med samma maliciösa huskors i 20 år, styrdes kosan mot Berlin för romantiskt kopulerande… Men kärleksresor är inte direkt min melodi. Att sitta på en fin restaurang inför en stundande amorös natt kan lätt bli lite krampaktigt efter 20 år….

Berlin

Vi hade jäkligt kul (trots 20 år, utan kramp) och barrundorna blev blöta och många! Bifogar några musikaliska vibbar från ett party-Berlin!

About Patrick Gilbert

Jag hjälper företag och människor att lyckas skapa exceptionella kundupplevelser, lönsamhet och effektivitet genom att utnyttja digitaliseringens möjligheter.

Leave a Reply

Your email address will not be published.