TGI Friday & annat

Thank god for Friday! Spenderat merparten av veckan på hotell och brottats med ett minst sagt utmanande projekt….  Jag är i skrivande stund hemma och hör dottern spela Daft Punk i duschen, vilket borgar för en någorlunda god uppfostran.

Förmåga att jobba i en osäker värld
Att ha förmågan att jobba utan givna förutsättningar är svårt för många människor. Men vi lever i en tid då vi oftast inte vet exakt vad som blir den tydliga utkomsten av det vi gör. Vi vet att vi vill någonstans men kan inte exakt avgöra slutdestinationen. Så kommer väldigt många projekt att se ut framöver och det gäller att kunna arbeta under de förhållandena. Innovationsprojekt är inte en rät linje från A till B! Min gode vän K sa att ”vi bygger järnvägen samtidigt som vi kör tåget”. Att klara det är något vi alla måste vänja oss vid!

Kundupplevelsen i projekt
Risken när man jobbar snabbt, agilt och man har många blandade expertprofessioner är att man tappar syftet. Man glömmer kund- och produktupplevelsen i ivern att nå målet.

Två saker att ALLTID ha med sig är att:

  • Tänk friktionsfria interaktionspunkter för kunden (köpa, kommunicera, beställa, återlämna etc.)
  • Tänk värde UTANFÖR kärnprodukten. Något som förenklar eller på annat sätt skapar ett för kunden.

hunt

Digital disruption
Läste ett strålande exempel på Digital retail disruption igår.

En Koreansk matvarukedja som projicerade hela sitt sortiment på tunnelbaneväggen. Där kunde kunderna köpa varor via sin mobiltelefon genom att peka och scanna emedan dom väntade. Varorna levererades sedan hem. Så jäkla coolt och smart. Det adderar ett värde till kunden som inte handlar om varan i sig. Det handlar om en stressad människa som kan effektivisera sin vardag.

Weekend
Till helgen skall jag dra ut till landet, hugga ved, sortera mina fiskedrag, slipa motorsågen och dricka groteska mängder vin. Och kanske en morgonpromenad med Nicole Sabouné i lurarna!

Trevlig helg!

About Patrick Gilbert

Jag hjälper företag och människor att lyckas skapa exceptionella kundupplevelser, lönsamhet och effektivitet genom att utnyttja digitaliseringens möjligheter.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *