Saknar du personlighet? Synd för dig!

Världen lider av en överleverans av produkter och tjänster. Från några få schamposorter till 100-tals alternativ bara på några decennier. Det gäller i stort sett allt. Och inget av det är speciellt dåligt.

Samma sak händer nu med människor. Demokratiseringen av det fria ordet, tillgängligheten för att utbilda sig och skaffa kunskap gör att skillnaden i baskompetens är relativt liten.

Frilans
Läste en undersökning om den extrema ökningen av ”freelancing” bland amerikanska arbetstagare. Samma kommer att hända här. Det gör att du är en schampoflaska bland andra, som fyller basbehovet.

aktal

Äkta personlighet
En stor del av slaget kommer därför stå om personligheter. ÄKTA personligheter. Den oäkta varianten är inte bara smaklös, den genomskådas fruktansvärt lätt.

För mig kommer en personlighet av människor som har egna tankar och som vågar stå för dom. Människor som vågar plocka fram och odla det DNA vi består av.

Edward Blom
Edward Blom är ingen fotomodell. Lika lite som jag själv är det. Han är ”en smula” trind och har en konservativ, jovialisk framtoning. Uppfattas sannolikt även som en knäppgök av några. Men så vitt jag kan förstå väldigt kunnig inom mat, dryck och historia.

edwblm

Men det finns sannolikt 1000 lika kunniga. Men det finns bara en Edward Blom.

Jag tror
Vi bör utveckla vår mentala personlighet och har vi ett speciellt yttre, skall vi odla det också. Då gäller det att våga frångå normerna. Vi kan inte alla vara Brad Pitt eller Heidi Klum.

Fundera lite på vilka du tycker är spännande att vara med, att träffa, att jobba med. Det är garanterat människor med en stark personlighet.

Så mitt onsdagstips är att lyft fram dina mest hemliga tankar och dina mest avvikande företräden. Odla dom, var stolt över dom, vips så har du fångat din personlighet. Men det viktigaste av allt är att det går inte att spela en personlighet! Väljer att citera Oscar Wilde; Be yourself; everyone else is already taken.

About Patrick Gilbert

Jag hjälper företag och människor att lyckas skapa exceptionella kundupplevelser, lönsamhet och effektivitet genom att utnyttja digitaliseringens möjligheter.

6 thoughts on “Saknar du personlighet? Synd för dig!

Leave a Reply

Your email address will not be published.