Den ängsliga invandrarfrågan

Imorgon kommer Uppdrag granskning ta upp Sveriges extremt ”kissnödiga” förhållningssätt till frågan om invandring och integration.

Varför frågan är just ”kissnödig”, beror på att den fullständigt badar i hycklande, ängslig politiskt korrekt fernissa.

inv

Jag må ha en självgod uppfattning, men jag är 100% trygg i den här frågan. Jag är TOTALT färgblind inför människors ursprung och nationalitet. Inte för att jag har bergfasta åsikter i varje fråga, utan för att jag har en grundmurad respekt för andra människor. Oavsett bakgrund, sexuell läggning, politisk åskådning eller nationalitet.

Men jag tror att vi måste sluta tala om människor som kollektiv. Så länge vi gör det kommer den ena gruppen tala om Persiska läkare som kör taxi och den andra gruppen om medeltidsaktiga (understatement!) människor som plågar sin dotter då hon blivit häxa efter att ha ätit en banan i Mogadishu (eller nått). Men det är människor vi talar om och jag föredrar att se dom som individer. Inte en grupp!

About Patrick Gilbert

Jag hjälper företag och människor att lyckas skapa exceptionella kundupplevelser, lönsamhet och effektivitet genom att utnyttja digitaliseringens möjligheter.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *