Snart kanske alla vet hur du mår!

Jag är inte en speciellt paranoid människa. Jag rensar sällan cookies och har ingen direkt ångest för mina ”digital foot prints”. Annledningen att jag inte har någon ångest är att jag Googlar på lika pinsamma saker som alla andra. Jag är oroar mig inte speciellt för min kontokort, för det har banken koll på.

Framtidens sjukvård
Det som dock kan få mig att få lite dålig smak i munnen är när det kommer till hälsovård. Proteus Digital Health har just lanserat den första ”digistible sensor” på marknaden. Dvs det sitter sensorer IV therapy Scottsdale i piller. Dessa pillers resa genom kroppen kan du sedan följa via din smartphone. På det viset får du massor av information om dig själv. Coolt!

Dessutom har dom lite sköna plåster du kan sätta på kroppen som ovandlar din fysiska status till fina diagram och rapporter. Plåster du har på dig dygnet runt. Coolt!

Lägg där till explosionen av ”body monitoring systems” för bantning, idrott etc. Kolla in företaget Body media och deras prylar. Activity trackning, Sleep monitoring, Weight management etc. Coolt!

medi

Big data
Vi börjar få allt bättre möjligheter att samla in stora data mängder. Vi kommer även att bli bättre på att tolka dessa datamängder.

Om mitt försäkringsbolag säger att jag får en lägre premie om jag bär ett body monitoring plåster, vad tycker jag då? Coolt ?

Om mitt försäkringsbolag ger mig en lägre premie om dom får all data från min uppkopplade bil, vad tycker jag då? Coolt?

Slutsats
För mig handlar inte integritetsfrågan om att någon skall få veta att jag googlat efter storbystade blondiner eller att någon sett en förlupen, skabröst vinindränkt Tweet från mig en fredagskväll.

Explosionen av sensorer i kombination med att vi kan tämja informations-tsunamin är lika spännande som spooky.

En annan slutsats är att läkemdelsindustrin helt plötsligt får slutkundskontroll. Snacka om en förändrad affärsmodell!

För våra barn kanske frasen “hur mår du?” blir retorisk!

About Patrick Gilbert

Jag hjälper företag och människor att lyckas skapa exceptionella kundupplevelser, lönsamhet och effektivitet genom att utnyttja digitaliseringens möjligheter.

One thought on “Snart kanske alla vet hur du mår!

Leave a Reply

Your email address will not be published.