Det här jobbet vill jag ha i staden!

Det kan inte ha undgått någon att jag länge brunnit för stadsutvecklingsprojekt. Jag är såååå övertygad att det finns så mycket spännande att göra när det gäller att minska kostnader och förbättra medborgarupplevelsen.

Det stora problemet är att de som är satta att driva detta i kommuner är visionslösa, trötta, omplacerade, reaktionära, fega, sega gubbar. Något som gör att utvecklingen går i snigeltakt!

Dessa gubbar sitter i sin tur på visionslösa möten och äter kakor, tillsammans med lika inskränkta, trötta kommunala energibolag och andra institutioner.

Resultatet: NOLL, ZERO, NADA! Eller på sin höjd ett verklighetsfrånvänt dokument med orden sustainable city eller Smart city.

 staden

Mitt förslag
Varje stad borde anställa en digital stadsarkitekt. En person som ansvarar för att digitalisera stadens alla delar. En person som kan koppla denna digitalisering till en bättre medborgarupplevelse och ett bättre affärsklimat.

Tänk på att 1% av det som kan kopplas upp är uppkopplat. 1%! Vi kommer att se en gigantisk uppkopplingsvåg i den offentliga stadsbilden. Läste att de som bor i Paris hela livet ägnar 4 år av sitt liv att hitta parkeringsplatser. Förstå vad en uppkoppling mellan parkeringsplatser, bilar människor skulle kunna innebära för miljö och medborgarupplevelse.

Samma digitala stadsarkitekt kan sätta sensorer i ALLT. I soptunnor för effektivare tömning är ett exempel.

Öppen data
Den digitala arkitekten kan sedan tillse att all data är öppen för ett gott syfte. Ett syfte som är väl förankrat i stadens vision, strategi och mål. Olika kommersiella krafter kan arbeta, utveckla och vara innovativa mot denna data.

Men inget av ovanstående kommer att ske så länge det sitter en frystorkad, omplacerad, trött fyrtiotalist och jobbar med visionär stadsutveckling.

About Patrick Gilbert

Jag hjälper företag och människor att lyckas skapa exceptionella kundupplevelser, lönsamhet och effektivitet genom att utnyttja digitaliseringens möjligheter.

One thought on “Det här jobbet vill jag ha i staden!

  1. Absolut,
    ‘Nu har nästa alla en Internetbank, har deklareat digitalt men därefter tar det stop. Se till att få upp en medborgarportal som laddas med medborgarupplevelse. Se till och etablera förutsättningar för Open Innovation så att unga engaerade medborgare och andra som bidrar får möjlighet att bygga framtidens plattform.

Leave a Reply

Your email address will not be published.