Lär av barnens läxor!

Igår pluggade jag historia med min dotter. Jag gör EXAKT samma fel som min egen far gjorde, genom att bredda scopet in absurdum. Hon kommer ful-rycka i min kateter som hämnd när jag ligger på äldreboendet! Men det är fruktansvärt roligt med högstadiekunskap! Vi har pluggat 1500-tal och när vi läste om tulpan-kraschen i Nederländerna, så inser man att 500 år är en kort tid.

xanax

Jag var tvungen att läsa mer om detta ”fenomen” (tulpan-kraschen) och det gick att lägga karbonpapper på Sverige/Stockholm 1999-2000. Det är nästan läskigt hur saker går i cykler. Varje generations oförmåga att se något komma.

Erfarenhet är något jag dissar ofta och gärna, men dessa cykler är sååå återkommande. Åtminstone jag häpnades över likheterna med historien och min/de flestas oförmåga att basera insikter på dessa cykler. Precis som nästa generation sannolikt kommer sakna denna förmåga.

About Patrick Gilbert

Jag hjälper företag och människor att lyckas skapa exceptionella kundupplevelser, lönsamhet och effektivitet genom att utnyttja digitaliseringens möjligheter.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *