2 ingredienser för framgångsrecept!

Tänker du inte på sensorer dagligen så är det hög tid nu. Jag är besatt av sensorer. Kan inte säga att jag är kungen av all den bakomvarande tekniken, men helt såld på vad det kan ge.

Receptet innehåller:

  1. Någon form av sensor (välj själv)
  2. Någon form av ”device” (välj själv)

När man skall laga soppan är det viktigt att tänka ut någon oväntad kombination. I vissa Androidtelefoner finns nu exempelvis ”tryck-sensorer”. Dvs koppling mellan trycksensor (sensor)/telefon (device). Det viktiga är att kombinationen kan skapa något nytt.

ingridi

 

Bearbetning
Anlägg sedan ALL din intellektuella kärlek och bearbeta datan som produceras från dessa två kombinationer, tills du nått Umami. Det räcker inte att bara visualisera data, utan du måste konvertera den till ett värde som någon kan ha nytta av. Det gäller att vara kreativ, för svaren finns där, dom stirrar dig i ansiktet. Det gäller bara att hitta ditt “Eureka moment”!

Exempel
Trycksensorn i Android telefonerna har skapat ”levande väderstationer” runt om i hela världen. Denna data har man omvandlat till förutsägelse för migränpatienter, då tryckförändringar påverkar dessa starkt. Dessutom får medicinen bäst verkan proaktivt.

Hela världen väntar på kockar som kan tillreda saker med detta innehåll! Arbetslösheten är ett minne blott om fler fokuserade på kockyrket! Saknar du jobb eller är trött på ditt? Gå då in på Androids Sensors overview och börja sedan tänka!

About Patrick Gilbert

Jag hjälper företag och människor att lyckas skapa exceptionella kundupplevelser, lönsamhet och effektivitet genom att utnyttja digitaliseringens möjligheter.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *