Så mycket snack, så lite djup!

Visst går allt snabbare och snabbare. Frågan är bara hur vi förhåller oss till denna ökade hastighet. Jag upplever att väldigt många hanterar detta helt KASS!

Viljan att hinna med allt och alla gör att allt fler vadar högst till anklarna i ALLT! Kunskap, relationer, värderingar, etc. Mitt tidigare inlägg om mail i telefonen är bara ett exempel.

Kunskap och insikt
Kunskapens livscykler mäts med ljusets hastighet och vi skrapar på ytan i mycket, för ingen orkar kan eller vill ta den ansträngning fördjupningen kräver. Riktig fördjupning kräver att man lägger ”mulititaskandet” och Facebook-heroinet åt sidan för att tänka på riktigt.

Problemet är att vi får ett GIGANTISKT kollektivt tyckande som baserar sig på ankeldjupt vatten. Och fattar därmed beslut därefter. Resultatet stavas k.o.r.t.s.i.k.t.i.g.h.e.t!

Infographic
Infographics är ett utmärkt exempel på ovanstående. Det har gått explosionsartad inflation i denna typ av information. Lättillgänglig och grovt förenklad. Min tillräckligt bra för att man skall kunna droppa ”one liners” på möten utan att bli motsagd.

mobile-in-60-seconds

Jag (och de flesta andra tror jag) värderar alltid kunnighet, djup och robust kompetens. Oavsett om det gäller min rörmokare, en kollega eller en väns specialintresse. MEN inom allt fler organisationer är den arbetsmässiga kompetensen så urvattnad och så ytlig att i stort sett inget sker. Alla talar om de senaste dom ”läst”, det senaste de ”hört”, men det går inte att exekvera för ingen vet hur man gör.

FUCK superficiality

&

PRAISE proficiency

About Patrick Gilbert

Jag hjälper företag och människor att lyckas skapa exceptionella kundupplevelser, lönsamhet och effektivitet genom att utnyttja digitaliseringens möjligheter.

2 thoughts on “Så mycket snack, så lite djup!

  1. Sense is not in sight, but hope it prevails soon.
    It will be, I guess, when the knee deep swimmers get dirty.

Leave a Reply

Your email address will not be published.