Dom tjänar minst i IT branschen

Tog en söndagspromenad idag (ja, jag är över 40) och passerade affärens löp om att jag kunde få veta vilka par som tjänade mest på min ort (vet dock att jag inte är med….). Det uppriktigt vänder sig i magen när jag ser sådant. Varför har vi inte listor på alla som får försörjningsstöd, har ärenden hos Kronofogden. Kanske en liten lokal lista om vilka barn som har sämst betyg på orten.

tjanar

Det finns en allmän acceptans att ta sig rätten att hänga ut alla som man anser åtnjuter något positivt. Men alla ni som kastar er in i butiken för att frossa i det, skaffa ett liv för helvete!

Kommentarer
Såg hastigt en intervju med Magnus Uggla i lördags. Tänkte på hur många som tar sig rätten att kommentera hans längd. Det är ett oskick! Finns det inget mer intelligent att kommentera än människors yttre. Människors extremt tunna politiskt korrekta yta framkommer i synen på hur vi betraktar vår omgivning.

Om någon träffar mina döttrar får dom ofta höra att dom ”är söta, men så smala”. Vi vet att det i allmänhet är positivt att vara smal och därför kan man säga det.. Om jag träffar någon med ett förståndshandikappat barn, säger inte jag ”vad snäll han verkar vara, men rätt pantad i huvudet eller?”  Jag tycker generellt sett inte att man behöver kommentera barns yttre speciellt mycket.

Det är ett oskick att inte åtminstone försöka se människor bakom det av celler uppbyggda yttre vi dras med.

Summering
Vårt fokus på andra människor berör antingen ”meta-data” som inkomst, förmögenhet, bilar mm. Eller de yttre attributen, som längd, vikt, skönhet, fulhet. Kan vi inte försöka vara lite mer intresserade än så?

Just det, vilka som tjänar minst i IT-branschen?

I could not care less!!!

About Patrick Gilbert

Jag hjälper företag och människor att lyckas skapa exceptionella kundupplevelser, lönsamhet och effektivitet genom att utnyttja digitaliseringens möjligheter.

Leave a Reply

Your email address will not be published.