”YES” ”Håller med..”

Jag erkänner direkt, jag är otålig, hetsig och en katastrof ihop med långsamma människor. Men för länge sedan, under min SAP ”karriär” jobbade jag ihop med en snubbe som gav sävligheten ett ansikte. Varje tangenttryckning gjordes med eftertanke, vilket gav starka strålningar ut i min vänsterarm varje gång vi samarbetade. MEN vi var ofta klara ungefär samtidigt. Jag fick göra om, rätta och testa nytt. Det behövde inte han.

Graderna
Detta kan möjligen vara ett symtom på en defensiv väg mot ålderdomen, men jag upplever en extrem brist på eftertanke och djup i många interaktioner. I ett personligt möte ser man nyanser i ansiktsuttryck, känslomässigt engagemang etc. Telefonsamtalet ersatte många av dessa möten och gjorde dom allt mer själlösa.

Nutid
Jag konsumerar sällan mail i telefon. Jag hör till den gamla sorten som tar fram datorn och läser mina mail. Jag läser dom noggrant och svarar (oftast) med respekt och viss eftertanke.

I takt med att merparten i min omgivning konsumerar all mail-trafik mobilt, blir allt fler svar av naturen ”Kanon”, ”YES”, ”Håller med” etc.

JAG TROR att vi kommunicerar OCH agerar med allt mindre eftertanke. Dialoger hinner aldrig sjunka in, tankar hinner inte utvecklas. Varje interaktion tar myrsteg framåt, istället för längre intellektuella kliv. Dialogen blir som en bomb man snabbt vill kasta ifrån sig till nästa individ.

About Patrick Gilbert

Jag hjälper företag och människor att lyckas skapa exceptionella kundupplevelser, lönsamhet och effektivitet genom att utnyttja digitaliseringens möjligheter.

One thought on “”YES” ”Håller med..”

Leave a Reply

Your email address will not be published.