HR måste sluta vara som min morsa!

Jobbar i ett nytt projekt med en snubbe från ett annat konsultbolag. Han ger massor av intellektuell energi och är en skön snubbe! Det fick mig att fundera lite på företags HR-avdelningar. Vilka vi rekryterar.

HR Suger!
Min mamma är snäll, omtänksam, förlåtande och någon jag tycker mycket om. Men hon fattar i stort sett ingenting av vad jag håller på med om dagarna. Än mindre av affärsmodellen i konsultbranschen. Hon skulle överleva 1 timma i den här branschen.

HR avdelningar på företag är ungefär på samma sätt som min mamma. Dom hjälper till med tidrapporter, reseräkningar, löne-specar och sätter upp en och annan poster från någon fackförening. Dessutom finns dom alltid till hands för att svara på en och annan administrativ fråga. Vänligt, serviceminded.

Men ALLA andra avdelningar har fått anpassa sig till en ny tid. En ny tid där det handlar om att anpassa sig till företagets affärsstrategier. HR däremot är helt frikopplade från affärsstrategier och resultatrapporeter!

Att göra!
HR måste vara i takt med tiden och ha en kristallklar bild av företagets strategier. Det är dom som skall se till att humankapitalet stödjer den strategin. Istället gullas det med idioter som får lön för att visa sig på en fysisk arbetsplats.

  • Dom skall se till att arbetsplatsen är attraktiv arbetsplats för dom som man vill ha.
  • Dom skall se till att det finns en teknisk infrastruktur för att dela information.
  • Dom skall se till att varje person utvecklas i syfte att stödja affärsstrategin.

Är HR där? NOT!

About Patrick Gilbert

Jag hjälper företag och människor att lyckas skapa exceptionella kundupplevelser, lönsamhet och effektivitet genom att utnyttja digitaliseringens möjligheter.

Leave a Reply

Your email address will not be published.