Jag har mycket att dölja! Har du?

Att jag skriver så mycket om integritet som jag gör borde vara ett symtom på att jag har något att dölja. Det har jag! MASSOR. Jag har varit aktiv på Internet sedan tidigt 90-tal. Under den tiden har jag hunnit porr-surfa, skicka dom mest sinnessjuka queries på Altavista (not. för er kids en populär sökmotor på 90-talet) och sedermera Google. Det är dock en relativt liten del av vad jag gjort i övrigt. MEN i en värld av Big data, skulle någon illvillig person kunna plocka ett axplock av dessa 20 år av surfande. Jag skulle kunna bli vad som helst som någon vill!

Lägg till en geografisk positioneringsfunktion eller Google street view alla de gånger jag passerat Malmskillnadsgatan sent på natten. Utläser vi dessutom valda delar av informationen som produceras från min uppkopplade digital-tvmottagare, finns det mer att hämta. Lite smaskiga urval från mina kreditkortsräkningar skulle vara kronan på verket!

Ändå är bara bråkdelen av mitt liv ännu uppkopplat. Om 5 år är merparten av våra produkter uppkopplade! Jag värnar mitt privatliv någorlunda genom att inte vara en del av Facebook. Men jag har inga ambitioner att likt en elallergiker bo i skogen utan någon teknik. Jag är bara så förvånad att så få verkar bry sig om den GIGANTISKA baksmälla som kommer. Läste en artikel av Joacim Hillervik i Svenska dagbladet och han har helt rätt. Om än två år för sent..

About Patrick Gilbert

Jag hjälper företag och människor att lyckas skapa exceptionella kundupplevelser, lönsamhet och effektivitet genom att utnyttja digitaliseringens möjligheter.

2 thoughts on “Jag har mycket att dölja! Har du?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *