Energi, Information och hållbarhet

Läste Anna-Karin Hatt’s blogginlägg ”Sverige efterfrågat i Kalifornien”.  Hon är helt rätt i sin analys. Det är tre intressanta områden i sig, men tillsammans blir det glödhett!

Hur energi och IT flyter ihop har vi bara sett början av. När demand/responsfrågan kommer igång på allvar kommer det att hända mycket! Resultatet av detta kommer att vara en viktig komponent i hållbarhetsfrågan. Men det kommer, precis som hon skriver, krävas att vi lär oss att hantera och analysera helt nya typer av datamängder.

Hon skriver ”värdet och vikten av öppna data, och om de olika roller vi har när det gäller att se till så att data från det offentliga kan bli en rik mylla för goda företagsidéer, som i sin tur kan ge oss medborgare värdefulla tjänster i vår egen vardag

Jag ser förvånansvärt lite innovation från marknaden i det som beskrivs ovan. Det ligger där och väntar på den som vill och kan ta den pucken!

About Patrick Gilbert

Jag hjälper företag och människor att lyckas skapa exceptionella kundupplevelser, lönsamhet och effektivitet genom att utnyttja digitaliseringens möjligheter.

Leave a Reply

Your email address will not be published.