”Du är som en femåring!”

Åtminstone en gång i månaden får jag höra att jag är ”som en jäkla femåring”. Oftast efter jag utdelat en kanonad av frågor om saker som är ”självklara”.  Att stå som flintskallig, smalfet medelålders man i skjorta, kostym och slips och få höra att man är som en femåring skapar en smula mental förvirring.

Igår kväll lyssnade jag på tendens i P1 som talade om åldrar. Det stärkte mig bara i vad jag skrev i mitt inlägg om intellektuellt åldrande. Nämligen att vi har ett jättestort ansvar att inte mentalt torka samman.

Enligt psykologer är femåringen nyfiken, vetgirig, receptiv, öppen och ivrig att pröva nya saker. Så tack Therese och ni andra 😉

Och även om jag åldersmässigt tagit ett rejält kliv närmare Hades. Även om det är den gråaste novemberdagen idag. Även om jag tror att vintern blir en europeisk ekonomisk härdsmälta. Så VÄGRAR jag att sitta här, impregnerad av år av erfarenhet och låta denna erfarenhet begränsa min nyfikenhet och hunger. Jag kommer att kämpa för att fortsätta vara som en femåring!

Gerontokratin är en DÖD företeelse!

Lyssna på Södra sidan – Fånga dagen! Den får åtminstone mig att glömma november och ekonomisk härdsmälta.

About Patrick Gilbert

Jag hjälper företag och människor att lyckas skapa exceptionella kundupplevelser, lönsamhet och effektivitet genom att utnyttja digitaliseringens möjligheter.

3 thoughts on “”Du är som en femåring!”

Leave a Reply

Your email address will not be published.