Thank god it’s Friday – Flickor

Den här veckan har jag funderat framför allt på tre saker.

Mediamix
Den ena är hur earned, owned och paid media kommer att grumlas framöver. Man ser allt oftare hur earned media används för paid och owned media. Då den köpta median blir allt mindre trovärdig, så byggs den upp av earned media. Man ser allt mer hotell och restauranger som använder Tripadvisor i sin marknadskommunikation. Läste  om ett evenemang där man använde jumbotronen till att få så många som möjligt att skapa ”Likes”. Det kommer att flyta mycket mellan dessa typer av media framöver tror jag.

Kanalintegration
Den andra delen jag funderat på är kanalintegrationen. Jag tror att man skulle kunna livnära sig på en enskild sak. Kanalintegration! Det spretar så in i he…te över allt. Det råder en total kanal-anarki på merparten av alla bolag. Jag säger inte att det är lätt, men fokusera på att HARMONISERA KANALERNA!!!! Integrera kanalerna. Börja idag. Nu.

Flickor
Något bra mycket viktigare är att miljoner och åter miljoner flickor inte får gå i skolan av en anledning. Dom är flickor! Lägg till att några sjuka, vidriga Taliban-as skjuter en ung flicka för att hon hävdar rätten att gå i skolan. Att detta medeltida synsätt får existera i världen 2012 är vedervärdigt.

Uppmärksammade kampanjen ”Because i am a girl” från Plan igår. Om dom inskränkta, medeltidsasen fattade att det är en ekonomisk och social tillgång att låta flickor blomma, ta utrymme, få inflytande. Jag saknar den annars alltid lika högljudda feministtrojkan i denna typ av fråga. Sug på den under fredagsmyset med dina chips-stinna döttrar!

Nedan följer 6 sköna låtar att ha i bilen eller lurarna påväg hem idag.

Trevlig helg!

About Patrick Gilbert

Jag hjälper företag och människor att lyckas skapa exceptionella kundupplevelser, lönsamhet och effektivitet genom att utnyttja digitaliseringens möjligheter.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *