Uppkopplade prylar

Idag har jag gått och funderat på hur jag skall lägga upp en kommande presentation. Det slog mig att saker vi diskuterade redan -99 har tagit lång tid på sig. Kommer så väl ihåg diskussionen om de uppkopplade kylskåpen. MEN nu händer det och jag är säker på att det kommer att gå fort den här gången.

Mitt ältande om ”plattformar” är definitivt en viktig komponent här också. Det finns ingen standard för det uppkopplade apparaterna. Så är det alltid i ”början” av en ”ny” företeelse. Frånvaron av denna standardiserade kommunikationsprotokoll skapar dock sirap för den fulla utväxlingen.

Min söndag
Tankarna började skena iväg när min fru bad mig hålla koll på ugnen. ”Ta av folien när klockan ringer, jag sticker ut och springer”. Brukar pliktskyldigt fråga var hon springer, om hon mot alla odds skulle bli överfallen och våldtagen.

En innovationsprocess tog fart i hur man skulle kunna koppla ihop hennes Runkeeper med avvikelser, maten i ugnen. Kanske en varning om att HP-såsen var slut i kylskåpet, eftersom kylskåpet hade genererat receptet utifrån vad som fanns i. Det tar 6 minuter att springa förbi affären. 9 minuter för att få den 6 kronor billigare.

Löparkläderna skulle säga till att det var läge att tvätta dom då det fanns X kilo 40 graders tvätt i tvättstugan. Med bra demand/respons skulle tvättmaskinen sätta igång när kilowattpriset var under x öre.

Så här kan man hålla på tills man blir sinnesrubbad. Och om det låter futuristiskt så är det INTE det! Har blivit besatt av innovation inom M2M så det är inte det sista inlägget i frågan!

About Patrick Gilbert

Jag hjälper företag och människor att lyckas skapa exceptionella kundupplevelser, lönsamhet och effektivitet genom att utnyttja digitaliseringens möjligheter.

One thought on “Uppkopplade prylar

Leave a Reply

Your email address will not be published.