Vad är en change agent?

Jag skrev tidigare om hur viktiga orakel är för organisationer, men minst lika viktigt är det med modiga change agents. Vad är en change agent? Enlikgt wiki är det en person som agerar katalysator för förändring.

För mig är det väldigt mycket en person i bolaget som får andra att tro på en förändring, att man inte anpassar sig till en order ”uppifrån”. En person som kan få andra att tro på, och uppskatta en förändringsresa.

Tyvärr saknas ofta dessa människor på företag. Eller så har dom fått tungan avskuren av en förändringsrädd företagsledning.  Men istället för att tysta dessa personer skall dom vårdas ömt! Dom har helt andra drivkrafter i form av en engagerad idealism. Det går inte att spela change agent!!!

Egenskaper hos en change agent
Det flesta individerna på ett företag är allt för karriärtaktiska och ryggradslösa för att riskexponera sig. En change agent är raka motsatsen. Han eller hon står konsekvent upp för en idé och där ligger hela nyckeln. Att man vinner respekt för en förändrings tro, att det inte är ett påbud uppifrån. En change agent är villig att sätta sin karriär på spel.

Var rädd om dina change agents på ditt företag och är du själv en change agent, odla det, släpp inte modet!

About Patrick Gilbert

Jag hjälper företag och människor att lyckas skapa exceptionella kundupplevelser, lönsamhet och effektivitet genom att utnyttja digitaliseringens möjligheter.

One thought on “Vad är en change agent?

Leave a Reply

Your email address will not be published.