Thank god it’s Friday – hata SPA

Förra helgen bodde jag på hotell och att göra det i Sverige utanför arbetet är en ganska speciell känsla. Att bo på hotell med sin fru i Sverige kan kännas lika krampaktigt som mitt hatobjekt fredagsmys. Men ännu värre är par, vars passion har gått i stå och åker (på uppmaning av någon artikel i Elle eller liknande) på vidrigt SPA.

Där går dom iklädda morgonrock och tofflor i offentliga miljöer (helt utan integritet) likt två skallerormar som vaktar på varandra. Knyter handen i morgonrocksfickan av irritationen över sin partners åthävor. Med lera i ansiktet och gurkskivor på ögonen ligger dom där med ett glas billigt mousserande vin. Han längtar hem och porrsurfa eller snickra på altanen. Hon drömmer sig bort att vara huvudpersonen i Fifty shades of gray eller resa på semester.

Men det förhatliga SPA:et kan aldrig mäta sig med ett öppet sinne och en kättjefull mentalitet! PUNKT.

Fast plats har upphört
Nyss ringde vår hemtelefon. ”När det ringer på den vet man att det är en idiot” som min äldsta dotter säger. Till idioterna får då min mamma, svärmor och en del försäljare ansluta sig (vilket gör att epitetet i vissa fall inte känns helt främmande när allt kommer omkring). Men det är lite intressant hur den, telefonen alltså, speglar vår tid. Internet och kommunikationen har gjort att ”plats” delvis har upphört.

En fast telefon är inte kopplad till en person, den är kopplad till en plats. Jag skall ringa till en bänk i ett kök! På samma sätt kan tv-licensen representera vår tid. TV-licensen är kopplad till en produkt; TV’n. Och så ser det ju inte riktigt ut längre….

Däremot har vi bara sett början av mobila platser och användandet av geotagging. “Vem är jag i relation till en viss plats” är en intressant tanke. Vem är jag i relation till en viss plats i relaiton till andra? Men den diskussionen blir för tung en fredag!

Tänker man att ”fast plats försvinner” och fysiska produkter försvinner, då har man en grogrund för tusentals affärsidéer som bara väntar på att realiseras.

Ha en fantastisk helg, så realiserar vi på måndag!

Ps. The XX är grymma!

Pss. Malena Uamba är en Svensk tjej! Det gör mig till en stolt Svensk musiknationalist!

About Patrick Gilbert

Jag hjälper företag och människor att lyckas skapa exceptionella kundupplevelser, lönsamhet och effektivitet genom att utnyttja digitaliseringens möjligheter.

One thought on “Thank god it’s Friday – hata SPA

Leave a Reply

Your email address will not be published.