Shoppa som folknöje!

Jag är sannolikt inte den enda som noterat att shopping är det nya folknöjet. Extremt låga priser på produkter har gjort att medelålders-populasen kan slicka såren över sina miserabla liv genom att agera kungar för en dag och bränna försörjningsstödet eller surt förvärvade lön utan en tanke på hållbarhet eller minimilöner.

Men det är bara ena gruppen. Den andra gruppen är merparten av kidsen som finner det fullt naturligt att en topp kostar tjugo spänn. Jag har skrivit om detta tidigare, men jag spyr på hela iden, men jag kan inte klandra någon. Det är en konsumtionsmässig tsunami som få kan värja sig emot.

En god vän till mig var vid Taj Mahal med hela familjen. Andäktigt framför en av världens underverk frågar barnen, ”vad kan man köpa här?

Retail-branschen
Jag klandrar som sagt ingen. Och kanske är jag en stor del av det själv om man tittar på customer experience inom retail-branschen. Jag tror att vi bara sett början av de diaboliska strategier som ligger till grund för modern retail.

Gränserna mellan virituell retail och fysisk retail suddas ut. Mobiliteten fyller en jättefunktion inom retail. Läste att backcountry.com har tretiominuters ”slots” på sina extrema kampanjer. Det bygger på att man blixtsnabbt delar information med varandra via mobila sociala medier och man lägger på det viset in ett “gaming-element” i själva shoppingupplevelsen. Köpet kan sedan ske i fysiska affärer, web-shoppar eller mobila dito. Lägg till en klockren målgruppsidentifikation som kan ladda upp videos från skidresan etc. SMART, men en smula läskigt!

Ska bli ”kul” att följa vart retailbranschen tar vägen. Att den förändras är kristallklart.

About Patrick Gilbert

Jag hjälper företag och människor att lyckas skapa exceptionella kundupplevelser, lönsamhet och effektivitet genom att utnyttja digitaliseringens möjligheter.

2 thoughts on “Shoppa som folknöje!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *