Mina döttrar är missbrukare!

Vilken missbruksläkare i världen skulle kunna känna igen mina döttrar i det konstanta behovet av en ”fix”. Heroin, kokain eller crack. Facbook eller Instagram missbrukare.

Behovet av att kolla telefonen är en vidrig drog. Den adresserar belöningssystemet i hjärnan med euforin över eventuella LIKES eller kommentarer.

Då mobiltelefonen är ”förbjuden” under middagar, ser jag ivern att avsluta middagen i ett snabbt tempo. Därefter skall vi se på en gemensam film. Jag sitter i mitten och på min vardera sida blinkar ett stroboskop-sken med jämna mellanrum, följt av ett blått sken för att påminna om behovet av en ny fix eller snort!

Visst, jag är inte en del av den tiden och jag skulle vara likadan om jag var tonåring, men det liknar ett heroinmissbruk!

Marknadskommunikation
Jag älskar ny teknik, gärna i kombination med marknadskommunikation. Men jag är också en stark motståndare mot marknadsföring som riktas till barn. Nu är inte mina barn några småbarn längre, MEN jag blir rädd för vad man skulle kunna göra. För dom är ingalunda ensamma om sitt beteende. Ängsligheten och driften att kolla mobiltelefonen är i det närmaste ålderslös, om än överrepresenterad hos kidsen. Ju mer tillgänglig du är desto räddare blir du!

Människor avbryter samlag för att kolla signalen från mobilen! Belöningssystemet av bekräftelsen från att vara behövd i det sociala samanhanget är större än en kärleksakt.

Är jag behövd? Syns jag? Är jag efterfrågad? Är jag gillad? Ingen Like på sociala medier är en värdemätare på det!!!

About Patrick Gilbert

Jag hjälper företag och människor att lyckas skapa exceptionella kundupplevelser, lönsamhet och effektivitet genom att utnyttja digitaliseringens möjligheter.

2 thoughts on “Mina döttrar är missbrukare!

Leave a Reply

Your email address will not be published.